Kars’ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fotoğraflarının ve “Doğrusu AK Parti” yazısının yer aldığı billboard afişlerinin Kars Arama Kurtarma’ya bağlı ekipler tarafından asıldığı görüntülendi. Kars Şehir Stadyumu önünde çekilen görüntüler kısa sürede sosyal medyada birçok kez paylaşıldı.

Söz konusu videoda, Kars Arama Kurtarma ekibinde çalışan iki personelin, kuruma ait bir aracın yanında, bir merdiven yardımıyla afişleri astığı görülüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars 1. Sıra Milletvekili Adayı İnan Akgün Alp, görüntülerin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Kamu kaynaklarının seçim arifesinde iktidar partisi lehine kullanılmasına artık Türkiye alıştı" dedi.

'KARS'TA AÇIK ARA BİRİNCİYİZ'

Gazete Duvar'dan Kadir Cesur'un haberine göre, Alp, Kars’ta kamu otoritelerinin baskısı altında seçim çalışmalarını yürüttüklerini vurgulayarak şöyle konuştu: “Burada kamu imkanlarının, kamu kurumlarının sahada çalışmasından ziyade, artık afişlerinin pankartlarının dahi kamu işçilerine astırdıklarını görüyoruz. Bütün bunlar bizi daha da çok kamçılıyor. Şu anda Kars’ta açık ara birinci partiyiz. Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu bütün baskılara rağmen seçip göndereceğiz. Biz kamu imkanlarını bu şekilde kullanan kurumların da takipçisiyiz."

'CHP İKTİDARINDA YOĞUN BİR RAHATLAMA OLACAK'

İnan Akgün Alp, kamu çalışanlarına bir çağrıda da bulundu. Alp, “Üzerinizdeki ağır baskının farkındayım. Partizanca uygulamalara maruz kaldığınızın farkındayım. Seçime çok az bir süremiz kaldı. Bütün vatansever evlatlarımızı bu baskıya direnmeye davet ediyorum. CHP iktidarında mutlak bir rahatlama olacak. Tüm çalışanlarımızın da halkımızın da üstündeki ağır baskılar kalkacaktır. Seçimde bu düzenin değişmesi için Kars halkından tekrar yoğun bir destek beklediğimi ifade ediyorum” dedi.