Fas, taraftarlarıyla dolu stadyumda Kanada'yı 2-1 yenerek grubunu lider tamamladı. Daha önceki maçlarda Hırvatistan ile berabere kalmışlar ve dünyanın ikinci sıradaki takımı olan Belçika karşısında sürpriz bir galibiyet elde etmişlerdi.

ARAP DÜNYASINI TEMSİL EDİYOR

Ev sahibi Katar’ın Suudi Arabistan ve Tunus ile birlikte elendiği turnuvada, Fas, Arap dünyasını temsil ediyor. Suudi Arabistanlı Abdulmajid Mohammed, "Taraftarlar stadyuma giremedikleri için burada toplandılar. Bu taraftarların neredeyse hiçbirinin bileti yok. Ancak Fas'ı seviyorlar ve içeri girmek istiyorlar" dedi.

Fas’ın Kazablanka şehrinden Talal Ahmed Obeid, "Aslan olduklarını sahada kanıtladılar. Bir Suudi Arabistanlı olarak, dün kaybettik ama bu kaybı Fas'ın galibiyetiyle telafi ettik" dedi.

fas2

‘ARAPLARIN ÖZDEŞLEŞEBİLECEĞİ TEK TAKIM’

Fas’ın başkenti Rabat'ta yağmurlu havaya rağmen bayrak sallayan ve konvoy halindeki kalabalığın arasında kutlama yapan Mohamed Tahiri, Arapların özdeşleşebileceği tek takımın Fas olduğunu söyleyerek "Bugün sadece biz Faslılar için değil, tüm Araplar ve tüm Kuzey Afrikalılar için de bir kutlama günü" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER