Ekip, Eylül ayında başkaları tarafından Venüs'ün kalın, sülfürik asitle dolu bulutlarında garip, küçük organizmaların gizlenmiş olabileceğine dair sürpriz açıklamanın ardından konuyu araştırdı. 

100 KAT DÜŞÜK

En son araştırma grubu, uzay aracı gözlemleriyle, su seviyesinin Dünya benzeri yaşamı desteklemek için 100 kattan fazla düşük olduğunu buldu.

Kuzey İrlanda'daki Queen's University Belfast'ta mikrobiyolog olan Baş Yazar John Hallsworth, “Ölçeğin neredeyse en altında ve hayatın aktif olması için gerekenlerden aşılmaz bir mesafe” dedi.

En son bulgular en azından su bazlı organizmalar için Venüs'ü veto ederken, bulutlarda yeterli su ve yaşamı desteklemek için doğru atmosferik sıcaklıklara sahip başka bir gezegen olan Jüpiter'i tanımlıyorlar.

Hallsworth gazetecilere, "Şimdi Jüpiter'de yaşam olduğunu öne sürmüyorum ve yaşamın orada olabileceğini bile öne sürmüyorum çünkü orada olması için besinlere ihtiyacı olacak ve bundan emin olamayız ama yine de heyecan verici bir bulgu ve tamamen beklenmedik" dedi. 

JÜPİTER UMUT VERİYOR

Nature Astronomy dergisinde Pazartesi günü yayınlanan araştırma makalesinin ortak yazarı Hallsworth ve NASA astrobiyoloğu Chris McKay'e göre, mikrobiyal yaşamın Jüpiter'in bulutlarının derinliklerinde var olup olmadığını belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulacak.
(AP)