Fenerbahçe Beko, ING Basketbol Süper Ligi 19. hafta maçında Anadolu Efes’e konuk oldu. Mücadeleden 91-71 mağlup ayrılan sarı lacivertliler, ligdeki 4. mağlubiyetini aldı.

Maçın başında Fenerbahçe Beko, Pierria Henry'nin basketleriyle rakibine karşılık verdi ve 11-12 öne geçti. Micic ve Singleton'un sayılarına Guduric, Jehyve Floyd ve Pierria Henry ile yanıt veren sarı lacivertliler, çeyreği 20-24 önde tamamladı. İkinci çeyrekte dış atışlardan bulduğu basketlerle 12-0'lık seri yakalayan Anadolu Efes skoru 32-26'ya getirdi.

Çeyreğin geri kalan bölümünde üstünlüğü kaptırmayan Anadolu Efes, soyunma odasına 47-41 önde gitti. Üçüncü çeyrek ise, karşılıklı basketlerle başladı. Bu bölümde fark çift hanelere kadar açılırken, Fenerbahçe farkı eritti ve Henry'nin son saniye üçlüğü ile periyotu 66-63 geride tamamladı.

EFES’TEN MAÇ KOPARAN SERİ

Dördüncü çeyrekte Anadolu Efes’in 12-0'lık serisine engel olamayan Fenerbahçe78-66 geriye düştü. Kalan anlarda fark açıldı ve Anadolu Efes sahadan 91-71 galip ayrıldı. Anadolu Efes’in Başantrenörü Ergin Ataman geçirdiği üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle takımının başında yer alamadı.