Türkiye'nin Sesi Partisi (SES Partisi) Genel Başkanı Ayhan Bilgen, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna ilişkin parti kurullarında yaptıkları görüşmelerde, Millet İttifakı'nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verme eğiliminin parti kurullarında ciddi bir seçenek olarak görülmediğini belirtti.

'KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK ÇIKMADI'

Medyascope’a konuşan Ayhan Bilgen, seçimin 14 Mayıs’ta yapılan birinci turunda parti olarak kimin desteklenmesi konusunda net bir tercih yapmadıklarını, ikinci turu ise yönetim ve il başkanları ile değerlendirdiklerini söyledi.

Toplantıda büyük çoğunluğun ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklenmesi konusunda eğilim gösterdiğini anlatan Bilgen, "Bazı arkadaşlarımız AK Parti ve Cumhur İttifakı değil, sadece Erdoğan’ın desteklenmesini isterken bir kısmı ise tarafsız kalınmasını istedi. Kılıçdaroğlu’na destek çıkmadı. Muhalefetin bugünkü iktidardan daha iyi bir seçenek olması durumu görünmüyor. Muhalefetin stratejisini başından beri eleştiriyoruz. 29 Mayıs’tan sonra eleştireceğimiz ve muhalefet edeceğimiz bir Erdoğan görüyoruz. Yarış Erdoğan taraftarları ve Erdoğan karşıtları arasında geçiyor. Bunun başından beri yanlış bir strateji olduğunu söyledik” diye konuştu.

KAYYUM TARTIŞMASI

Bilgen, Zafer Partisi ve Kılıçdaroğlu arasında yapılan protokolle kayyum uygulamasının mevcut halinden daha geriye götürüldüğünü ileri sürdü. Seçmenlerine hangi adaya oy vermeleri konusunda bir çağrı yapmanın doğru olmayacağını belirten Bilgen, partilerin sadece seçmenleri için yol gösterici olacağını söyledi.