Konya'daki barınakta hayvanların katledilmesi ülke gündemindeki sıcaklığını korurken bu kez gözler İstanbul Beykoz'a çevrildi.

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'ün haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın örnek gösterdiği Beykoz Belediyesi'nin barınağında hayvanların öldürüldüğü ileri sürüldü. Barınakta çalışan eski veteriner hekim E.K., birçok hayvanın öldürüldüğünü, hayvanların kalbine çamaşır suyu enjekte edildiğini, hayvanların canlı olarak morga atıldığını iddia etti.

İddialar üzerine hayvan hakları savunucuları barınak önünde nöbete başladı.

Nöbet tutanlardan olan Emre Akkuş, “Üç gündür gece gündüz demeden burada nöbet tutuyoruz. 40’a yakın araç geldi. 94 yaşında bir teyzemiz var. Ben de 7 aylık bebeğimle burada bekliyorum. Büyük küçük herkes burada hayvanların hakkını savunuyor. Eski hekimin iddialarını kime sorsak yanıtsız kaldı” dedi.

'MEVZUAT GEREĞİ' AÇIKLAMASI
Halktv.com.tr'nin ulaştığı Beykoz Belediyesi söz konusu iddialar için “Görüntüler, iş akdi tarafımızca sonlandırılan veteriner hekim E.K. tarafından mevzuat gereği çekilmiştir. Hapis cezası bulunan E.K.’nın adli kaydı kamu kurumunda çalışmasını imkansız kılınca, iş akdi feshedilmiştir. Bunun üzerine E.K. çektiği fotoğrafları servis etmiştir” denildi.