İstanbul Beyoğlu'nun gözde meyhanelerinden birinde yaşanan kavga terör soruşturmasına dönüştü. Artı Gerçek'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, dizi oyuncuları Demirhan Demircioğlu ile sevgilisi Seray Üstündağ arasında yaşanan tartışma ile alevlenen, dakikalar içinde mekân sahibi Nihat Yücetürk ile garsonlar ve bulaşıkçıların da dahil olduğu sopalı, hortumlu kavganın detayları ortaya çıktı.

DOĞUM GÜNÜ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma dosyasının gerisinde yatan olay 23 Ekim gecesi yaşandı.

Dizi oyuncuları Demirhan Demircioğlu (23) ve Seray Üstündağ (23) ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) eski başkanvekili İbrahim Usta’nın oğlu Murat Kaan Usta (25) ile yeğeni Ömer Faruk Usta (23) ve arkadaşları Eren Edis (23), Doğukan Eyidemir (23), Asuman Aslı Sivri (22), Orhun Alperen Tamer ve avukat İrem Kemiksizoğlu; arkadaşları Nurbanu Can’ın (24) doğum gününde bir araya geldi. 11 kişilik grup, Beyoğlu’nda bulunan ve birçok ünlünün uğrak yeri de olan S. Meyhane’de karar kıldı.

Demirhan Demircioğlu
Demirhan Demircioğlu ve Seray Üstündağ

‘SEVGİLİSİNİN BOĞAZINI SIKTI’

Saat 01.30 sıraları, grubun masasında bir hareketlenme oldu. Masada bulunan Demirhan Demircioğlu ile sevgilisi Seray Üstündağ arasındaki sesler bir anda yükseldi. İddiaya göre Demircioğlu bu esnada Üstündağ’ın boğazını sıkmaya çalıştı. Demircioğlu, mekândan ayrılmaya çalışan Üstündağ’a da engel oldu. Bu sırada, işletmeci Nihat Yücetürk (50) de tartışmanın yaşandığı masaya geldi. Bu kez Yücetürk ile Demircioğlu arasında tartışma çıktı.

nihat yücetürk
Nihat Yücetürk

DİZİ OYUNCU İLE MEKÂN SAHİBİ KAVGA ETTİ

İkili arasında mekânda başlayan arbede mekân dışına taştı. Bu sırada, Demircioğlu’nun arkadaşlarından biri Yücetürk’e vurarak yere düşmesine neden oldu. Yücetürk’ün düştüğünü gören mekân çalışanları da kavgaya girdi. Sokağa taşan kavgaya çok sayıda kişi dahil oldu. Kavga bir süre sonra yatıştı. Müşteri grubundaki beş kişi, meyhanenin önünden ayrıldıktan kısa süre sonra bir kez daha aynı yere geldi.

HORTUMLA DARP ETTİLER

Bu kez kavga daha da şiddetlendi. Mekân çalışanlarından bir bölümü, plastik hortumlarla bu kişileri darp etmeye başladı. Kavgada çok sayıda kişi çeşitli yerlerinde yaralandı. Murat Kaan Usta ile Nihat Yücetürk’ün parmaklarında kırıklar oluştu. Dizi oyuncusu Demircioğlu da darp raporu aldı. Olaydan iki gün sonra, 25 Ekim’de, Murat Kaan Usta ve kuzeni Ömer Faruk Usta ile üç arkadaşları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Beş kişi, beyzbol sopaları ve plastik hortumlarla dövüldüklerini, mekân sahibi Nihat Yücetürk’ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü.

BULAŞIKÇI DA GARSON DA PATRON DA TUTUKLANDI

Savcılık şikâyetleri üzerine soruşturma hız kazandı. Dosyaya, İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli bir savcısının bakmasına karar verildi. Şüpheliler 26 Ekim günü gözaltına alındı. Bir süre yakalanamayan Nihat Yücetürk ise 21 Kasım’da teslim oldu. Gözaltına alınan dokuz şüpheli de tutuklandı. Tutuklananlar arasında meyhanede bir ay önce DJ olarak çalışmaya başlayan Bedii Türer (45), bulaşıkçılar Ahmet Aktaş (23), Abdulhaluk Dinler (22) ve Müslüm Sümbül (40) ile garsonlar Vedat Süt (33), Muzaffer Parlar (31), Özgür Kol (32) ile işletme müdürü Murat Günendi (45) de yer aldı. Bulaşıkçılar kimseyi darp etmediklerini belirtirken, Bedii Türer bulunduğu alandan hiç ayrılmadığını söyledi.

‘BAŞSAVCININ YEĞENİYİZ’ DEDİLER

Tutuklanan Murat Günendi’nin avukatı Şimal Simge Kılıç, sulh ceza hakimliğinde yaptığı savunmada "Çalışanların hepsi işçi emekçi insanlar. Bu insanlar 'suç örgütü' diye, terör ve örgütlü suçlardan geliyor soruşturma. Müştekiler, müvekkil ve diğerlerini tehdit ediyor. ‘Biz başsavcının yeğeniyiz. Yarın bir şarjör mermi boşaltacağız göreceksiniz’ diye müvekkile beyanda bulunmuşlar” dedi. Tutuklanan mekân sahibi Nihat Yücetürk’ün avukatı ise savunmasında, "Bulaşıkçıdan kasiyere herkes tutuklandı. Kapıda bu olaya bakan bile tutuklandı. Müştekilerden biri, kız arkadaşının gırtlağına yapışmış. Müvekkil de uyarısını yapmış. Dört tane şımarık orada hava atacak diye müvekkilin yatırımı çöp oldu. Burada 25 aile geçimini sağlıyor. Müvekkilin örgütlü bir yapısının olduğu söyleniyor. Nerede bu örgüt ifadelerini kullandı. S. Meyhane, olayın yaşandığı günden bu yana bir daha açılmadı.

PLASTİK HORTUM ‘SİLAH’ SAYILDI

Yürütülen soruşturma sonrası, şüpheliler hakkında “Silahla kemik kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama” ve “Silahla kasten yaralama” suçlarından dava açıldı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği 30 Kasım tarihli iddianamenin dayanağı olan davanın ilk duruşması önümüzdeki günlerde görülecek.

‘DEMİRCİOĞLU VE ARKADAŞLARI BEYZBOL SOPALARIYLA DARBEDİLDİ'

Artı Gerçek’in davayı takip eden üç ayrı kaynaktan edindiği bilgilere göre, şikâyetçilerden Murat Kaan Usta ile Ömer Faruk Usta bir başsavcının yakını. Murat Kaan Usta’nın babası TFF'nin eski başkan vekili İbrahim Usta, Ankara’nın da önde gelen müteahhitlerinden biri. Konuya ilişkin görüşlerini almak istediğimiz İbrahim Usta’dan dönüş olmadı.

murat kaan usta
Murat Kaan Usta

Dizi oyuncuları Demirhan Demircioğlu ve Seray Üstündağ’ın menajeri Emre Ahlatlı ise, "Oyuncularım, olayın mağduru kişiler. Demirhan Demircioğlu ve arkadaşları mekân çalışanlarınca tarafından beyzbol sopaları ile darbedildi. Darp raporu aldık. Davanın takipçisiyiz" dedi.