Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) oyuncu Berrak Tüzünataç'ın "adil yargılanma hakkı" ve "özel hayata ve aile hayatına saygı hakkı" ihlali iddiasıyla yaptığı başvuruyu karara bağladı. AİHM, bugün duyurduğu kararla Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8. maddesinin ihlal edildiğine hükmetti.

AİHM kararında, şöhretlerine rağmen "bir kişinin aşk hayatının prensip olarak kesinlikle özel bir nitelik taşıdığını" ve söz konusu görüntülerin "yalnızca belirli bir izleyici kitlesinin merakını tatmin etme amacını taşıdığını" söyledi. Mahkeme, haberin "sorumlu gazetecilik standartlarına" uymaması nedeniyle Türkiye'deki yerel mahkemelerin "ilgili çeşitli çıkarları tartarken daha fazla titizlik göstermesi gerektiğini"belirtti.

ANAYASA MAHKEMESİ DÜŞÜRMÜŞTÜ

Anayasa Mahkemesi, ünlü oyuncu Tüzünataç, meslektaşı Şahan Gökbakar ile olan görüntülerinin televizyon kanallarında yayınlaması üzerine daha önce açtığı davaları "Kişinin mahrem alanında kalması gereken aktivitelerini terasa taşıması durumunda bunların başkaları tarafından görülebileceğinden, şikayet etme hakkı olamaz” denilerek düşürülmüştü.