Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkisi altına alan deprem felaketlerinin ardından depremzedeler için düzenlenen 'Bırakam seni' kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Öte yandan ara transfer döneminde Kayserispor'dan transfer edilen Onur Bulut'la ilgili çıkan haberler hakkında da konuşan Çebi, “Gereksiz yere gevezelik etmeyin” dedi.

'KENDİLERİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİNLER'

“Onur Bulut transferi bizim için normal, etik bir transfer olmaktan başka bir şey değildir. Kayserisporlu yöneticiler haklı olduklarını düşünüyorlarsa, gidecekleri makamlar bellidir. Gereksiz yere gevezelik etmelerini, Beşiktaş camiasını küçük düşürücü tarzda ifadelerde bulunmalarını doğru bulmuyorum. Kendilerine çekidüzen versinler, burası Beşiktaş. Hakkınız, hukukunuz varsa adalet orada. Dilekçenizi verirsiniz.”

'SAYGI DUYMANIZ GEREKİR'

“Bir şekilde kamuoyu yaratmak adına gelişigüzel konuşmak doğru değil. Bir futbolcu giderayak size 1 milyon Euro kazandırıyorsa ve bunu yapmak için bir kağıt parçasına imza atıyorsa ona saygı duymanız gerekir. Emekçinizdir, futbolcunuzdur. Bir şekilde onu odaya sokarak kumpas kurmak yakışır bir şey değildir. Yöneticilik ve başkanlık, bulunduğunuz camialarda babalık ve ağabeylik yapmanızı gerektirir. Emekçi bir çocuğun, bir futbolcunun hakkına hukukuna bir şekilde yanlış yöntemlerle tecavüz etmek ahlaki değildir.”

'HAKLI OLAN GEREĞİNİ YAPAR'

“Önce ağabey ve baba olmayı becereceksiniz, sonra da insan olarak etik olmayı becereceksiniz. Üçüncüsü, hakkınızı ararken gereksiz yere başkasına zarar verecek sonu belli olmayan konuda yorumda bulunmayacaksınız. Ben sessiz kalmaya çalıştım ama madem sordunuz, benim içimde yaradır. Orada bir dur bakalım. O kadar değil. Hukuk orada, git orada çözebiliyorsan çöz. Haklı olan çok konuşmaz arkadaşlar, gereğini yapar.”

'BENİ KAMUOYUNDA ZOR DURUMDA BIRAKTI'

“Play-off konusunu da tartışalım, ligden çekilen takımların durumunu da tartışalım. Birilerinin menfaati için bir gecede karar alamazsınız. Bu karar alınması hiç doğru değildi. Yaptıkları açıklama da, beni kamuoyunda zor durumda bırakan bir açıklamadır”

'YENİ HAKEMLER GELMELİ'

“Hakemlerle ilgili görüşlerimde hiçbir değişiklik yok. Seneler evvel ne söylediysem, bir sene önce ne söylediysem aynı şeyleri söylemeye devam edeceğim. Çok basit. Hakemler yenilenmeli. Eskilerin yerine genç arkadaşlar gelmesi lazım. Yenilerle genç arkadaşlarla devam etmenin gerekliliğini söyledim. Eski hakemler dediğimiz bir öncekilerin kötü olduğu, yanlış olduğu anlamına gelmiyordu. Herkes, her şeyi cımbızla çektiği gibi nasıl organize ediyorsa öyle organize ettiler.”