ABD Başkanı Joe Biden, seçim kampanyası konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ağır sözler kullanarak küfretti.

The Hill'in haberine göre, Biden California eyaletinin San Francisco kentinde katıldığı bağış etkinliğinde, seçim kampanyası konuşması yaptı.

Putin ve diğer bazı liderler nedeniyle sürekli nükleer çatışma endişesi yaşandığına işaret eden Biden, aslında en temel varoluşsal tehdidin iklim olduğunu söyledi.

Malezya’da iki askeri helikopter çarpıştı: 10 ölü Malezya’da iki askeri helikopter çarpıştı: 10 ölü

PUTIN'E KÜFÜR ETTİ

Biden, konuşmasında Rusya lideri Putin'e yönelik küfür içerikli ifadeler kullandı.

Biden ayrıca, seçimde Cumhuriyetçilerin aday adayı eski ABD Başkanı Donald Trump'ı da Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın cezaevindeki ölümü konusunda Putin hakkında konuşmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

ABD Başkanı Biden, Navalni'nin ölümünden Putin'i sorumlu tutmuş, "Aleksey Navalni'nin ölümüyle ilgili haberlere hem şaşırmadım hem de öfkelendim. Putin, onu zehirledi, tutuklattı ve yargılattı. Onu hapishaneye gönderdi ve izole etti" ifadesini kullanmıştı. 

KREMLİN'DEN BIDEN'A JET YANIT: ABD İÇİN UTANÇTIR

Biden'ın sözlerine Rusya'dan çok net bir yanıt geldi... 

Rusya Devlet Başkanı Putin'in en güvendiği isimlerin başında gelen Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada bu ifadeleri kınadığını söyledi. 

Peskov, "Bu ülkenin kendisi için yani Amerika Birleşik Devletleri için bir utançtır" dedi.