Başbakan Sharif, Gates ile telefonda görüşerek hükümetinin çocuk felcini ortadan kaldırmaya kararlı olduğunu söyledi. Yazılım patronu, Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın (BMGF), Pakistan hükümetine hiçbir çocuğun çocuk felci geçirme riski altında olmamasını sağlamak için yardım etmeye devam edeceğini yineledi.

Ülkede tek bir yeni çocuk felci vakası olmadan bir yıldan fazla bir süre geçmişti, ancak yetkililer bu ay 15 ay sonra ilk yeni enfeksiyonu doğruladılar. Sharif ve Gates, Pakistan'da aşı oranlarını iyileştirmek için çalışmak ve yoksul insanlara daha iyi beslenme ve "finansal katılım hizmetleri" sağlamak gibi konuları tartıştı. Ayrıca ülkenin Covid-19 aşılama sürecini tartıştılar ve Başbakan komşu Afganistan'da çocuk felcine karşı aşıların yeniden başlatılması çağrısında bulundu.

‘İTHAL HÜKÜMET’ BENZETMESİ

Pakistan parlamentosu, Khan'ın gensoru önergesiyle görevden alınmasının ardından bu ayın başlarında Sharif’i başbakan olarak seçti. Khan, kabinesinin ABD tarafından düzenlenen bir komployla devrildiğini ve Pakistan'ın "sahtekarlar tarafından yönetilen ithal bir hükümete" devredildiğini iddia etmişti.

Pakistan, kısmen ülkedeki aşı kampanyalarının çocukları kısırlaştırmaya yönelik Batılı bir komplonun parçası olduğu iddiaları nedeniyle çocukları çocuk felcine karşı aşılamak için zorlu bir savaştan geçti. Militanlar, halk sağlığı çalışanlarını ve onları koruyan polisi aşı çalışmalarını bozmak için hedef aldı. Kuzeybatı Pakistan'da çocuk felci aşısı yapan bir kadın geçen ay vurularak öldürüldü. (RT)