Enflasyon ve büyüme endişelerinin had safhada olduğu bir ortamda düşüş eğilimini noktalandıran Bitcoin, 2023 yılında yüzde 50 değer kazandı.

DOLAR VE BTC ARASINDAKİ NEGATİF KORELASYON SONA ERDİ

2023’te Bitcoin ve hisse senedi arasındaki pozitif korelasyon azalırken dolar ve Bitcoin arasındaki negatif korelasyon da sona erdi. 

'KRİPTO BAĞIMSIZLIĞINI İLAN EDİYOR'

Bir dijital varlık araştırma şirketi yaptığı değrlendirmede, "Kripto 2023’te geleneksel varlıklardan ayrılıyor. Kriptoya özgü olaylar pazarı giderek daha fazla yönlendiriyor” açıklamasında bulundu.

'FİYAT ARTIŞI BEKLENİYOR, BU YÜZDEN YATIRIM YAPIYORLAR'

Bank of America Kripto Araştırma Başkanı Alkesh Shah, birçok yatırımcının temkinli olmaya devam ettiğini ancak yatırımcıların fiyat artışı beklentisi ve yatırım aracı çeşitlendirmesi için kripto satın aldığını belirtti.

FAİZ ARTIRIMI VE BORSALARIN KAPANMASI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Kripto piyasası 2021’de büyük bir ralli yaşamış, 2022’de ise hem Fed başta olmak üzere merkez bankalarının faiz artırması hem de endüstride yaşanan Luna, FTX gibi bir dizi krizle birlikte sert değer kaybetmişti.

KRİPTO PİYASASINDA SON DURUM

Bitcoin bugün itibariyle 24 bin 700 dolar seviyesinin hemen altında hareket ederken Ethereum 1676 dolardan, Cardano 0,95 dolardan, Solana 25,24 dolardan, Dogecoin ise 0,086 dolardan işlem gördü.