Uçuş takip sitesi FlightAware, resmi bir Brezilya uçağının Cuma günü geç saatlerde Florida'ya indiğini gösterdi. Bolsonaro'nun varış yeri resmi olarak teyit edilmemiş olsa da, güvenlik personeli zaten Florida'daydı. 

YARGILANMAMAK İÇİN

Bolsonaro'nun Brezilya'dan ayrılışı, pazar günkü göreve başlama töreninde cumhurbaşkanlığı kuşağını Brezilya'nın demokratik geleneğini sonlandırarak Lula'ya teslim etmeyeceğini defalarca söylemesinin ardından geldi. Ayrıca, Lula göreve geldiğinde başkanlık dokunulmazlığı sona ereceği için Brezilya'da kalması nedeniyle yasal risklerle karşı karşıya kalabilir.

Ayrılışı, cuma günü erken saatlerde sosyal medyada yaptığı duygusal konuşmanın ardından geldi. Görevde geçirdiği zamanın önemli anlarını gözden geçirdi, mirasını savunmaya çalıştı ve takipçilerine Lula'ya karşı mücadeleye devam etmeleri için ilham vermeye çalıştı.

HIZLI GİDİŞİ ‘FİYAKASINI BOZDU’

Bolsonaro'nun görevi bırakması, Brezilya tarihinde en önemli seçimlerden birini kaybetmesinden sonra haftalarca süren sessizlikle geldi. Bolsonaro'nun bazı destekçileri, Lula'nın seçimlerde hile yaptığına dair temelsiz iddialara dayanarak Lula'nın zaferini kabul etmeyi reddetti. 

Bu, geçen hafta isyanlar ve engellenen bir bomba planıyla başkent Brasilia'da gergin bir atmosfere katkıda bulundu. Bolsonaro'nun hızlı gidişi, seçim sonrası sessizliği nedeniyle itibarının sarsıldığı sağ görüşten birçok kişi için bir hayal kırıklığı oldu. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER