Brezilya'da federal mahkeme, şirketin neo-Nazi grupların yöneticileri hakkındaki bilgileri polis ile paylaşmamasından sonra Rusya merkezli sosyal medya uygulaması Telegram'ın geçici olarak yasaklanmasına karar verdi.

HER GÜNE 200 BİN DOLAR 

Brezilyalı yetkililer, Google, Apple ve Brezilya’da hizmet veren 4 telekom şirketine Telegram'ı uygulama mağazalarından ve diğer platformlarından kaldırmalarını emretti. Telegram, verileri sağlamayı reddetmeye devam ettiği sürece günde 1 milyon real (198 bin dolar) para cezasına çarptırılacak.

Yetkililer, hakkında bilgi talep ettikleri bazı kişileri ve verileri şirkete iletirken, neo-Nazi içerikli bir gruptaki üyelerin ve yöneticilerin telefon numaralarını vermediğini söyledi. 

‘CİNAYET DERSLERİ’ VERİYORDU

Polis, kasım ayında Aracruz'daki iki okulda dört kişiyi öldüren ve neredeyse 10 kişiyi yaralayan 16 yaşındaki kişinin Telegram gruplarında Yahudi karşıtı içerik yaydığını belirledikten sonra verilere erişim talep etti.

Polisin Brezilya merkezli haber kuruluşu Globo tarafından görülen Telegram'a yaptığı veri talebinde, "cinayet dersleri", şiddetli ölümleri tasvir eden videolar, bomba yapımı eğitimleri ve azınlıklara ve neo-Nazi ideallerine yönelik nefreti teşvik eden şeyler paylaştığını da belirtti.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER