Pele, kolon kanseri ile savaşını sürdürürken geçtiğimiz ayın sonunda Sao Paulo'daki Albert Einstein hastanesine kaldırıldı. Doktorlar, aralık ayının başlarında hastalığın ilerlediğini açıklayarak oyuncunun durumuyla ilgili korkulara yol açmıştı.

pele3

17 YAŞINDAYKEN DÜNYA KUPASINI ALDI

Oynadığı günlerde üretken bir golcü olan Pele, birçok kişi tarafından tüm zamanların en iyi olmasa da en iyi futbolcuları arasında kabul ediliyor. İsveç'teki 1958 Dünya Kupası’nda henüz 17 yaşında olduğu üç Dünya Kupasının ilkini kazandığından beri ülkesi Brezilya’da saygı görüyordu.

Pele, yarı finalde Fransa'ya karşı bir hat-trick ve finalde ev sahibi İsveç'e karşı iki gol dahil olmak üzere toplam altı golle rekabeti süsledi. Pele ve Brezilya bunu, sakatlığı nedeniyle turnuvanın çoğunu kaçırmak zorunda kaldığı Şili'deki 1962 Dünya Kupası'nda başarıyla takip edecekti. Pele, 1970'te Meksika'da şampiyonluk kazanan Brezilya takımıyla Dünya Kupası zaferini yeniden tattı.

pele 2-1

2015’TE YEDİ TANE BALLON D'OR ALDI

Pele, kulüp kariyerinin çoğunu Brezilya'daki Santos'ta geçirdi. 1974'te altı kez Brezilya ligi galibi ve iki kez kıta ve dünya şampiyonu olarak takımdan ayrıldı. Golleriyle tanınan Pele, 92 maçta 77 gol kaydettiği Brezilya milli takımından 1971'de emekli oldu. Pele’nin rekorunu yalnızca Neymar geçebildi. Pele, kulüp kariyerineyse 1977'de New York Cosmos'ta son verdi.

Ayrıca 90'ların ortalarında, Ballon d'Or yarışmasına yalnızca Avrupalı oyuncuların bulunma şartını revize ederek Pele'ye 2015'te geçmiş dönemler için yedi kez futbolun en yüksek bireysel onurunu verdi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER