Cerrahi operasyonlarda rock grubu olan AC/DC’nin Highway To Hell ve T.N.T. şarkılarını dinlemek hassas bir kesim yapma süresini 236 saniyeden 139 saniyeye indirdi ve doğruluk testlerinde yaklaşık yüzde beş daha iyi yaptılar.

The Beatles'ın hitleri Hey Jude ve Let It Be arka planda çalındığında doktorlar yaraları neredeyse yüzde 50 daha hızlı sarıyordu ancak bu parçalar yüksek sesle çalındığında olumlu etki kayboldu.

‘PERFORMANSI ARTTIRIYOR’

Uzmanlar, popüler rock ezgilerinin stresi azaltarak, kasları gevşeterek, kaygıyla mücadele ederek ve hatta kan basıncını düşürerek performansı artırdığını iddia ediyor. Langenbeck's Archives of Surgery dergisinde yazan Almanya, Heidelberg Üniversitesi'nden baş araştırmacı Cui Yang, "Sonuçlarımız, hem yumuşak kayanın hem de sert kayanın cerrahi performansı artırabileceğini gösteriyor. Hard rock müzik için, müzik yüksek sesle çalındığında olumlu etki özellikle fark edildi. Yüksek ritmik müziğin, performansın hızına ayak uydurmak ve böylece görev performansını artırmak için bir tempo sağlaması mümkündür” dedi. (The New York Post)