Gezi Olayları sırasında öne sürülen "Bezmialem Valide Sultan Camisi’nde bira içildi" iddialarını "Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim" sözleriyle yalanlayan müezzin Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday adayı oldu.

ERDOĞAN'I YALANLAMIŞTI

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre, Gezi döneminde Bezmialem Valide Sultan Camisi'nin müezzini olan Fuat Yıldırım, 14 Mayıs seçimleri için CHP’den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Dönemin başbakanı Erdoğan, Gezi Parkı protestoları sırasında Bezmialem Valide Sultan Camisi’nde bira içildiğini iddia etmişti. O dönem caminin müezzini olan Yıldırım ise “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyerek Erdoğan’ı yalanlamıştı.

SÜRGÜN EDİLDİ

Yıldırım, açıklamalarından sonra İstanbul Başakşehir’e bağlı Kayabaşı köyüne tayin edilmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın atamasına itiraz edip dava açan Yıldırım, Karaköy’deki Arap Camii’nin müezzini olarak görev yapmaya başlamıştı. Kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gören Yıldırım, uzun süre böbrek nakli beklemiş ve 2022 yılında nakil gerçekleşmişti.

KILIÇDAROĞLU DAHA ÖNCE DE ZİYARET ETMİŞTİ

Yıldırım’ı hastalığı döneminde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu sık sık Yıldırım’ın sağlık durumu hakkında bilgi almıştı. Böbrek naklinin gerçekleştiğini ise CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Gezi eylemleri devam ederken bazı medya kuruluşları 'cami içinde bira içildiğini' ileri sürmüştü. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan, 11 Haziran 2013 tarihli partisinin Meclis grup toplantısındaki "Ayakkabılarla Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’ne gireceksiniz, orada içeceksiniz. Bu ülkenin dini mabetlerine karşı bu saygısızlığı yapacaksınız. Ne adına? Çevre adına. Caminin müezzinini tehdit edeceksiniz, ondan sonra farklı şekilde konuşturacaksınız; ‘Böyle bir şey olmadı’… Ne olmadı, bütün görüntüler elimizde. Cuma günü arkadaşlarımıza bunları görüntüyle vereceğiz" demişti. 

Camide o dönem görev yapan müezzin Fuat Yıldırım ise "Burada içki içilmedi. Eylemciler buraya sığındıktan sonra içki içen görselerdi zaten kendileri dışarı atardı. İki günlük süre içinde yaralılar tedavi edildi. Polis gazından kaçanlar camiye sığındı" ifadelerini kullanmıştı.