Gezi Parkı eylemleri'nin ardından Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı hakkında "Hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçlaması ile iddianame hazırlayan ve Bakırköy Adliyesi’nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Adem M.'nin Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından açığa alındığı ortaya çıktı.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA KARARI

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberinede "Adem M. yanında bulunan bir kadın ve bir erkek ile bir iş yerine gitti. Burada şahıslardan birinin kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu, diğerinin ise kendisini polis olarak tanıtarak para tahsil etmeye çalıştı. İddiaya göre Adem M. ise savcı olduğuna dair kimlik kartını gösterdi. Müştekilerin şikayetiyle soruşturma başlatıldı. Adem M.’nin yanında bulunan iki kişi “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanırken, Adem M. hakkında Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi müfettiş görevlendirerek soruşturma başlattı. Dün ise HSK 2. Dairesi Adem M. hakkında görevden uzaklaştırma kararı verdi" ifadelerine yer verildi.

ÇARŞI DAVASI SONRASI TERFİ

Haberde yer alan bilgilere göre Adem M. Çarşı Davası'nı açtıktan sonra İstanbul Adliyesi’nden Bakırköy Adliyesi gönderilmiş. Avşar'ın açıklamasına göre önce terfi alarak Küçükcekmece Başsavcıvekilliği’ne atanan Adem M. sonrasında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilmiş.

SAVCI'DAN KUMPAS AÇIKLAMASI

Savcı Adem M.’ye telefonla ulaştıklarını belirten Avşar, "Adem M. kendisine olayın adli bir olay olduğunu ve kendisine bir kumpas kurulduğunu belirterek, “Herşey ortaya çıkar. Sadece biraz sabredin” dedi" açıklamasında bulundu.

(KAYNAK)