Kanadalı şarkıcı Celine Dion, bir süredir 'Katı kişi sendromu' olarak bilinen ve nadir görülen bir nörolojik hastalıkla mücadele ediyor. 55 yaşındaki şarkıcı, hastalığı nedeniyle 2023 ve 2024'teki tüm konserlerini iptal ettiğini duyurdu.

ESKİ HALİME DÖNMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞIYORUM

Celine Dion'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Hepinizi bir kez daha hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm ama turneye çıkmak kendinizi yüzde 100 iyi hissederken bile zor olabiliyor. Gücümü geri toplamak için çok uğraşıyorum. Gösterileri ertelemem sizin için adil değil ve bu kalbimi kırsa da yeniden sahneye çıkmaya gerçekten hazır olana kadar her şeyi iptal etmek en iyisi. Hepinizin bilmesini istiyorum, pes etmiyorum. Sizi tekrar görmek için sabırsızlanıyorum" dedi.

Gelecekteki konserleri için Celine Dion'un iyimser olduğu ifade edilen açıklamada, "Yakında bir gün Celine'in muhteşem hayranları için performans sergilemek üzere Avrupa'daki tüm bu şehirlere gelebileceğine dair umudumuz var, ama şimdi değil" ifadelerine yer verildi. 

Celine Dion, rahatsızlığını ilk olarak geçen yıl, Courage Dünya Turu'nun Avrupa ayağını 2023'ün Ağustos ayına ertelediğinde gözyaşlarına hakim olamadığı bir videoyla duyurmuştu. 

Celine Dion açıklamasında, "Ne yazık ki bu spazmlar günlük hayatımın her alanını etkiliyor, bazen yürürken zorlanmama neden oluyor ve ses tellerimi alıştığım şekilde şarkı söylemek için kullanmama izin vermiyor" demişti.

TIFF PERSON SENDROMU (KATI KİŞİ SENDROMU) NEDİR?

Katı kişi sendromu, yüksek ses veya hafif dokunuş gibi şeyler tarafından tetiklenebilen sert kaslara ve ağrılı kas spazmlarına neden olur. Nedeni bilinmemekle birlikte, katı kişi sendromunun bağışıklık sisteminin yanlışlıkla vücudun normal dokularına saldırdığı "otoimmün hastalıklardan" olduğu düşünülüyor.wFUQwKI-asset-mezzanine-16x9-3boL216​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​