Çanakkale Ezine’de yaşayan ve birbirlerini tanıyan aileleri karşı karşıya getiren olayların gerisinde, Erdoğan Engin (56) isimli kişinin eşinin erken vefatı yer aldı. Engin’in eşi vefat edince akrabaları, bu kişiye eş arayışına girdi.

WhatsApp Image 2022-12-13 at 22.31.25
Özdemir Başoğul

Ezine’de oto lastik işi yapan Engin'in yeğeni Özdemir Başoğul (32), yıllardır tanıdığı Suat E.’nin (43), kendilerine yardımcı olabileceği bilgisini ailesi ile paylaştı. Başoğul ilk olarak konuyu eşi Neslihan Başoğul ile konuştu. Eşinin de destek vermesi ile bu kez, kayınpederi Nasuh Birol (57) ile konu paylaştı.

WhatsApp Image 2022-12-13 at 22.31.25 (1)

‘DAYIMI EVLENDİLERİM SUAT ABİ’

Bu kişiler, verdikleri ortak karar sonrası, Suat E.’nin kapısını çaldı. Haziran 2020’de Suat E.’nin evinde yapılan görüşmede Özdemir Başoğul, dayısı Erdoğan'ı yeniden evlendirmek istediklerini söyledi. Başoğul bu görüşmede Suat E.’ye “Cezayir’den bir kadın bul ve dayımı evlendirelim Suat abi” dedi.

WhatsApp Image 2022-12-13 at 22.31.24

‘YOL MASRAFI İÇİN 13 BİN LİRA LAZIM’

Kendisi de Cezayirli bir kadın ile evli olan Suat E. de, “Bu iş için 13 bin lira lazım. Bu para da Cezayir’den gelecek kadının uçak ve yol parası için” sözleri ile karşılık verdi. Taraflar, yol masrafları için gerekli olan parada anlaştı. Başoğul’un kayınpederi 13 bin lirayı saydı ve Suat E.’ye teslim etti. Damat Başoğul ise bu anların video kaydını da aldı.

WhatsApp Image 2022-12-13 at 22.31.25 (2)

YOLUNU GÖZLEMEYE BAŞLADILAR

Erdoğan Engin gibi, akrabaları da Cezayir’den gelecek gelinin yolunu gözlemeye başladı. Ancak, ödemenin yapılmasının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen ne gelin geldi; ne de Suat E., aldığı parayı iade etti. Başoğul verdikleri paranın iadesi için yoğun bir çaba gösterse de sonuç alamadı.

PARAYI DA İADE ETMEDİ

Özdemir Başoğul, Ezine Polis Merkezi’ne giderek “Suat E. bize dolandırdı” diyerek şikâyette bulundu. Başoğul ifadesinde “Aradan bir yıl geçmesine rağmen bu kişi herhangi bir kadın getirmedi. Paramızı da vermedi” dedi.

EŞ ARAYIŞINA GİRDİK

Kayınpeder Nasuh Birol ise, bilgi sahibi olarak alınan ifadesinde şunları kaydetti: “Erdoğan Engin eşimin kardeşi olur. Eşi bir süre önce vefat etti. Ön ayak olup ona eş bulmak istedik. Fakat, Suat E. ile Cezayirli eşinin söz verdiği gelin gelmedi.”

UÇUŞLAR DURDU GELİN GELEMEDİ

Şüpheli sıfatı ile ifadesi alınan ve işsiz olduğunu belirten Suat E. ise “Kimseden zorla para almadım” sözleri ile başladığı ifadesinde “Pandemiden dolayı iki ülke arasında uçuşlar durdu. Biz, parasını gönderdiğimiz halde kadın gelemedi. Bu nedenle arkadaşım Özdemir’e geri ödemesini yapamıyorum. Uçuşlar açılınca Cezayir’den bir bayan gelecek diye biliyorum. Ben kimseden zorla para almadım. Kimseye de illa ki size kadın getireyim demedim” dedi.

FEZLEKE SAVCILIKTA

Bilgi sahibi sıfatı ile ifadesi alınan Suat E.’nin Cezayirli eşi Fadila K. (32) ise “Eşim Suat E., kimseden zorla para almadı. Kimseye, zorla, ‘size kadın getirelim’ demedi” diye konuştu. Emniyet, tarafların talep ve savunmalarını aldıktan sonra hazırladığı fezlekeyi Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

POLEMİK HABER ÖZEL