Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da, seçmenlerin bir kısmı şehirden ayrılmak zorunda kaldı. Yakın zamanda dönmeyi düşünmeyeneler bulundukları ilde kayıt olup oyunu burada kullanacak. Peki, hem kayıt yaptırmayıp oy kullanmak isteyenler ne yapabilir?

CHP Malatya İl Başkanlığı, ulaşım ve konaklama sorunu yaşayan ancak oylarını kendi şehirlerinde kullanmak isteyen depremzedelere destek olacağını açıkladı.

'SEÇMENİMİZE MALATYA'DA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Konuyla ilgili CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, "Çok zor günler yaşadık, çok büyük kayıplar verdik fakat yaralarımızı beraber saracağız. Elimizden geldiğince hemşehrilerimize destek olacağız. YSK verilerine göre, deprem bölgesinde 1 milyon 662 bin depremzede kaydını taşımadı. Malatya'da da 530 bin 714 seçmen oy kullanacak. Bu insanların sorunsuz bir şekilde Malatya'ya gelmeleri ve oylarını kullanmaları için kampanya düzenledik. Seçmenimize de Malatya'ya da sahip çıkacağız" dedi.

'KİŞİ SAYISINA GÖRE OTOBÜSLER AYARLANACAK'

Kampanyaya ilk günden yaklaşık 3 bin üzerinde seçmenin başvurduğunu ifade eden Yıldız, şunları söyledi: 

"Hem üyelerimize bilgilendirme mesajı attık hem de bir internet sayfası açarak başvuruları almaya başladık. Yaklaşık 4 saatlik bir zaman diliminde 3 binin üzerinde seçmen bizlere ulaşarak başvurusunu gerçekleştirdi. Kampanyamız şu şekilde ilerleyecek; il dışındaki seçmenlerimiz önce başvuru için gerekli olan kimlik numarası, oy kullanacağı ilçe ve okul, iletişim numarası gibi bilgileri eksiksiz dolduracak. Sonrasında aldığımız bilgilerin gerekli kontrolleri partimizce yapılacak ve muhtarlar tarafından doğrulanacak. Başvurular sonucu yapılan tespitler sonrası seçmeni taşımak için çalışma yapılacak. Bulundukları şehirdeki kişi sayısına göre otobüsler ayarlanacak ve seçimden bir gün önce yola çıkılacak şekilde Malatya'ya ulaşımları sağlanacak. Gelen seçmenin geri dönüşü de yine partimiz tarafından yapılacak. Kampanya eğer bu yoğunlukla devam ederse hafta sonu sonlandırmak zorunda kalacağız. Tüm şehirlerden otobüs kaldırmamız zor olacağı için yoğunluğa göre önceliği büyükşehirlere vererek planlama yapılacak. Bizim amacımız oy kaybı yaşamamak ve seçmenimizi mağdur etmemek. www.malatyachp.com adresinden başvuru yapan tüm hemşehrilerimize ulaşım desteği sağlayacağız. Özellikle belirtmek istiyorum sadece otobüsle ulaşım sağlanacak, benzin parası, uçak, tren ya da başka bir ulaşım aracı desteği verilmeyecek. Tabi tüm seçmeni taşıyabilmek mümkün olmayabilir. Dolayısıyla kendi imkanları ile gelebilecek seçmenin demokrasiye sahip çıkması için gelmesi önemli. Herkesi memleketine sahip çıkmaya davet ediyoruz.”