CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, TBMM’de düzenlediği yaptığı basın toplantısında Berat Albayrak ile ilgili iddiaları gündeme getirdi.

Ekonomideki kötü gidişata değinen Ünsal sözü geçtiğimiz Kasım ayında görevinden istifa eden eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a getirdi.

Ünsal “Sihirbaz gibi kendini kaybeden Damat, böyle kurtulamaz. Bütçeyi dibe vurduran, ekonomiyi batıran Damat, ortaya çıkarılmalı, sorgulanmalı hatta yargılanmalı” dedi.

“BİLİME KELEPÇE TAKTILAR”

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşananların bilime karşı düşmanlık olduğunu ifade eden Ünsal, “Sonraki adımda rektörlük için profesörlük, dil, memuriyet gibi şartları da kaldırırlar artık. 71 rektörün yabancı yayını yok, 9 eski AKP vekili rektör oldu. Boğaziçi'nin kapısına değil, bilime kelepçe taktılar” dedi.

Sokağa çıkma yasaklarında esnafın büyük zararlar gördüğünü dile getiren Ünsal, “Sokağa çıkma yasaklarında zarar eden, kapanan işyerlerini umursamayan ve hiç adım atmayan Saray, aynı dönemde yandaşları yine zengin etti. Vatandaş evinde oturup köprü, yol ve tünellere 40 günde 673 milyon ödeyecek. Batık 2021 bütçesinde bile yandaşlara en az 31 milyar akacak” eleştirisi yaptı.

Servet Ünsal, yaşanan sorunlara karşı kısa vadede çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı: “Banka, vergi, SSK borçları mayısa ertelenmeli, son yapılandırma 30 Nisan'a uzamalı, her haneye mayısa kadar 3 bin TL verilmeli, fatura borçları mayısa ötelenmeli sonra 12 taksite bölünmeli, öğrenci borçları silinmeli, yardım paketleri işçiden işsize herkesi kapsamalı.”