CHP Sol Kanat Hareketi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi üyelerine parti programının değişmesi ve Tüzük Kurultayı yapılması çağrısında bulundu.

'PARTİMİZ SOSYAL DEMOKRAT ANLAYIŞTAN UZAKLAŞTI'

CHP Sol Kanat Hareketi, yayınladığı metin ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi üyelerine çağrı yaptı. CHP Sol Kanat’ın çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:

GENEL BAŞKANIMIZ SN. KEMAL KILIÇDAROĞLU VE PARTİ MECLİSİMİZE ÇAĞRIMIZ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin en yetkili karar verici organı olan Parti Meclisi, bugün seçim değerlendirmesi gündemiyle toplandı. Merkez kurullarımızın, CHP örgütlerinin değerlendirmeleri ışığında geleceğe ilişkin yol haritamızı belirlemelerini isterdik. Ne yazık ki, bir kere daha, örgütlerimizin görüşleri alınmaksızın karar verilmesine tanık oluyoruz.

Bizler 1974 yılından bu yana CHP içinde bulunan, parti içi demokratik işleyişi savunan, ülkemizde ve Dünya’da tüm sorunların kamucu ve sol değerler temelinde çözülebileceğine inanan SOL KANAT HAREKETİ olarak, cumartesi gü nü toplanacak olan Parti Meclisimize ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na aşağıdaki önerileri kamuoyu aracılığıyla iletmeyi görev sayıyoruz. Seçim sonuçları hepimizi üzmüştür. Parti devletinin yarattığı eşitsiz koşullar, sandık zorbalıkları, medya tahakkümü, yalan, iftira ve montaj siyaseti gibi haklı gerekçelere rağmen, sonuç partimiz ve ülkemiz açısından olumsuzdur.

Partimizin tutarlı bir kimlik ve ideoloji doğrultusunda, tek başına iktidar hedefiyle yeniden yapılandırılması gerektiği son derece açıktır. Partimiz sosyal demokrat anlayıştan uzaklaştırılmıştır. Parti programımızın değişime ihtiyacı vardır. Partimiz köklerinden gelen devrimci kimliği, 21.yüzyılın koşullarında yeniden üretmek zorundadır. Kadrolarımızın değişimine, yenilenmesine ve tüzüğümüzün anti demokratik maddelerden arındırılmasına dair ihtiyaçlarımız, 3 yıldır ertelenen kongrelerle daha da büyümüştür. OU n seçim tamamen sumen altı edilmiş, kurullar devreden çıkarılmış, katılımcılık anlayışı terk edilmiş ve kararlar şahıslara endekslenmiştir. Bu gidişat son bularak, demokratik karar alma mekanizmaları işler hale getirilmelidir. Tüm bu nedenlerle seçim sonuçlarının parti örgütlerimizle, sivil toplum örgütleriyle ve bilim insanlarıyla değerlendirilmesini ve geleceğe ilişkin yol haritasının belirlenmesini öneriyoruz. İvedilikle Tüzük Kurultayı yapılmasını, tüzüğümüzün mevcut antidemokratik maddelerden arındırılmasını ve demokratik işleyişe kavuşturulmasını elzem buluyoruz. Tüzük Kurultayı ile birlikte olağan kongreler sü recinin başlatılmasını ve Tüzük Kurultayı’nı takiben kongreler takviminin hayata geçirilmesini öneriyoruz. Kongreler sürecinin en geç kasım ayında Büyük Kurultay ile sonuçlandırılmasını ve bu sürecin hiçbir gerekçeyle akamete uğratılmamasını talep ediyoruz.

Kamuoyuna, Sn. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyelerimize saygılarımızla iletiyoruz.