CHP MYK toplantısında konuşan Faik Öztrak Kemal Kılıçtaroğlu cumhurbaşkanı olacak dedi.


CHP Sözcüsü Öztrak'ın toplantıda öne çıkan konuşmaları şöyle:

“Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Planlarımız, programlarımız, adayımız hazır” ifedelerini kullanan CHP Sözcüsü Öztrak'ın toplantıda öne çıkan konuşmaları şöyle: 

DEPREM ZEDELERE BEDELSİZ KONUT 

"21 Şubat-3 Mart arası  TOKİ 30 milyar lira tutarında 35 ihale yapmış. Daha depremlerin artçıları bitmeden ihaleleri yandaşlara dağıtmak istiyorlar. Biz hem milletin kör kuruşunun heba olmamasını sağlayacağız hem de depremzedeler için yapılacak güvenli konutların hak sahiplerine zamanında ve bedelsiz verilmesini sağlayacağız" dedi.

ADAYIMIZ HAZIR!

Hafta başında Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu’nu açıkladığını anımsatan Öztrak, “Demokrasinin er meydanı artık kurulacak. Seçim kararını alacakları tarihi ilan ettiler. Adayımızı da öğrendiler. 6 siyasi partimizin liderleri, birbirlerine kefil olarak, istişareyle, uzlaşıyla, ülkemizi parlamenter sisteme taşıyacak. Önce Millet İttifakı’nın adayı milletimizin tevecühhüyle Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Planlarımız, programlarımız, adayımız hazır. Millet İttifakı’nın iktidarında, cumhuriyet ve halk deva bulacak. Demokrat Türkiye iyi olacak. Gelecek ve saadet milletimizin olacak. El ele verdik, ülkemizi ayağa kaldıracağız. Kılıçdaroğlu, herkesin cumhurbaşkanı olacak” ifadelerini kullandı.

HDP İLE GÖRÜŞÜLECEK

Kılıçdaroğlu'nun Halkların Demokratik Partisi ile yapılması planlanan göüşmeye dair sorulan soruya "Tüm partilerle yapacağı görüşme takvimi çerçevesinde HDP ile de görüşecek. Gelişmiş demokrasilerde cumhurbaşkanı ne partiler ne de vatandaşlar arası ayrım yapar” yanıtını verdi.