Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, liste dışı kalan 64 milletvekilinin büyük bir kısmını seçim güvenliği ve oy kullanımının koordinasyonu için görevlendirdi. Bu vekiller, CHP’nin TBMM’de sandalyesinin bulunmadığı illerde görev yapacak.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre Kılıçdaroğlu, milletvekili genel seçimleri için listelerde yer vermediği milletvekillerini seçim çalışmalarında görevlendirdi. Kılıçdaroğlu imzasıyla milletvekillerine gönderilen yazıda, vekillerin, seçim güvenliği çalışmaları, oy kullanımı işlemlerinin takibinin koordinasyonunda görev alacakları belirtildi.

64 VEKİLİN BÜYÜK KISMI GÖREVLENDİRİLECEK

Edinilen bilgiye göre, CHP’nin 2018 seçimlerinde milletvekili çıkaramadığı illerde görevlendirme yapılırken liste dışı kalan 64 milletvekilinin büyük bir kısmına bu kapsamda görev verildi. Vekillere verilecek iller için de uzmanlık alanı ile uyuşup uyuşmadığı ya da aile bağlarının bulunup bulunmadığı da dikkate alındı.

SANDIK GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ

Vekiller görevlendirildiği illerde 12 Mayıs sabahından 15 Mayıs akşamı saat 17.00’ye kadar görev yapacak. Milletvekillerine gönderilen yazıda şöyle denildi:

"Göreviniz esnasında oluşabilecek herhangi bir durum halinde görevlendirilen milletvekillerimizle birlikte Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile iletişime geçmenizi rica ederim. Halkın iradesinin sandığa güvenli ve şeffaf bir biçimde yansıması her seçimde olduğu gibi bu seçimde de büyük önem taşımaktadır. Bu bilinçle görevinizi en iyi şekilde yürüteceğinize inancımın tam olduğunu bilmenizi isterim."