CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Mevcut iktidar Rusya’dan alınan doğalgazın borcunu erteleyerek, bu durumu seçim dönemini finanse etmek için mi kullandı? Biz enerjiyi temel bir hak olarak görüyoruz. Aile Destekleri Sigortası kapsamında bundan sonra kış aylarında bütün ihtiyaç sahibi ailelere ısınma amaçlı doğalgazı tamamen ücretsiz hale getireceğiz. İktidarımızda hiçbir çocuk yatağa soğukta girmeyecek” dedi.

“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı seçime sayılı günler kala aylardır dile getirdiğimiz konuyu sonunda kabul etti. Rusya’dan ithal edilen doğalgaz borcunun kış döneminde ertelendiğini soru önergesiyle sorduk yanıt vermediler. Genel Kurul’da dile getirdik, sustular. Şimdi itiraf etmek zorunda kaldılar. Borç erteleme uygulamasının sıradan bir uygulama gibi göstermek istiyorlar. Ama bu öyle bir şey değil. BOTAŞ’ın tarihinde bunun bir örneği daha yok.

'VATANDAŞ KIŞIN PAHALIDAN ÖDEDİ'

Kış döneminde vatandaşlarımız doğalgaz borçlarını tıkır tıkır öderken, iktidarın sessiz sedasız Rusya’ya olan doğalgaz borcunu ertelemesi pek çok soru işaretine de neden oldu. Vatandaş kışın bu pahalılıkta borcunu ödedi. Öncelikle vatandaştan alınan tutarının ne yapıldığı açıklanmalı.

'BAŞKA ERTELENEN BORÇ VAR MI?'

Vatandaştan tahsil edilen fatura tutarı ne kadar? Bu parayı nerede kullandınız? Borç erteleme tam olarak hangi dönemdeki tüketimi kapsıyor? Temmuz 2022- Mart 2023 tarihleri dışında başka ertelenen borç var mı? Ertelenen borç tutarı tam olarak ne kadar?

'HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA SOĞUKTA GİRMEYECEK'

Mevcut iktidar Rusya’dan alınan doğalgazın borcunu erteleyerek, bu durumu seçim dönemini finanse etmek için mi kullandı? Biz enerjiyi temel bir hak olarak görüyoruz. Aile Destekleri Sigortası kapsamında bundan sonra kış aylarında bütün ihtiyaç sahibi ailelere ısınma amaçlı doğalgazı tamamen ücretsiz hale getireceğiz. İktidarımızda hiçbir çocuk yatağa soğukta girmeyecek.” (ANKA)