CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “İzmir’in Çernobili” olarak bilinen Gaziemir Emrez Mahallesinde bulunan eski kurşun fabrikası önünde gerçekleştirilen basın açıklaması sonrasında basın mensuplarının sorunlarını yanıtladı.

İZMİR ANKETİNİN SONUÇLARINI AÇIKLADI: 8-9 PUAN ÖNDEYDİK

Kent genelinde yapılan anket çalışmaları ile ilgili konuşan Tugay, CHP Genel Merkezi tarafından yapılan ankette 8-9 puan önde olduklarını belirterek, "Anketler üzerinden ortaya iddia koymak çok doğru değil seçim süreçlerinde, biz sahada gözlemlerimize bakıyoruz. 2 hafta önce Genel Merkezimizin yaptığı ankette 8-9 puan önde görünüyorduk. Bugünlerde yeni anketler yapılacak. Biz sadece seçim kazanmak ve puan olarak görmüyoruz bu süreci. İnsanlara nasıl bir yönetim göstereceğimizi anlatmamız önemli. Gerçekten CHP'deki değişim süreciyle birlikte aslında siyaset anlayışımız değişti. Belediye Başkan adaylarımızın profilleri değişti.

Cemil Tugay

"GERÇEĞİ 31 MART'TA GÖRECEĞİZ"

Bugün bizimle olan PM Üyemiz Baran Bozoğlu gibi çok değerli isimlerle beraber bir takım çalışması anlayışı içinde bütün Türkiye'yi görerek, duyarak, anlayarak yönetmeye çalışıyoruz. Bunu toplumun anlaması çok daha değerli. Ben gerçekten iyi bir sonuç çıkacağına inanıyorum. Arada bazen algı oluşturmaya dönük bazı anket sonuçları yayınlanıyor ama bu her seçim döneminde oluyor. Gerçeği 31 Mart'ta göreceğiz" dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAYAN İNSANLARIN BÜYÜKŞEHİR YÖNETMESİ DOĞRU DEĞİL”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ilçe belediye başkanlığı deneyim vurgusunun AKP Adayı Hamza Dağ'a gönderme olup olmadığının sorulması üzerine Cemil Tugay, şu ifadeleri kullandı:

AK Partili belediye yine şaşırtmadı! Seçim gecesi 100 milyonluk çek kesmişler AK Partili belediye yine şaşırtmadı! Seçim gecesi 100 milyonluk çek kesmişler

"Özel olarak birisine bir gönderme yapmıyorum ama şu gerçeğin de bütün İzmir kamuoyunca hatırlanmasında yarar görüyorum. Belediye başkanlığı tecrübesi olmayan insanların Büyükşehir Belediyesi yönetmeye kalkması çok doğru değil. O deneyimi mutlaka yaşamanız gerekiyor. Hele İzmir'in metropolünde büyük bir ilçeyi 5 yıl yönettiyseniz orada nelerin yapılması gerektiğine hakim olursunuz. Konu sadece mevzuat değil, işin siyasi, idari, ekonomik tarafıyla mutlaka bir deneyim yaşamış insanların Büyükşehir gibi bir kurumu yönetmeye talip olması daha doğru olur. Kendim için söylemiyorum, başkalarını eleştirmek için de söylemiyorum, doğrusu bu olduğu için söylüyorum. Gelecekte de bu yoldan gidilmelidir. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu çok güzel bir örnektir. Beylikdüzü'nden sonra Büyükşehir'i yönetti ve başarılı oldu, aynı şey Mansur Başkan için de geçerli. Tabii ki aynı deneyimi Tunç Soyer de yaşadı. Bu yoldan gidilmesini daha doğru buluyorum."