6 siyasi partiden oluşan Millet İttifakı bugün Ankara ATO Congresium’da 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni duyurdu. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, tören öncesi 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni' ile ilgili Polemik TV'ye özel açıklamalarda bulundu.

Beko, "Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin bağımsız, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak bizlere emanet etti. Ama bugüne geldiğimizde maalesef Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu cumhuriyetin tüm ayarlarıyla oynadılar. Dolayısıyla önümüzde tekrar Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet etmiş olduğu bağımsız demokratik, laik, sosyal hukuk devletini yeniden yaratma konusunda umutlu olduğumuzu buradan ifade etmek istiyoruz" dedi.

'85 MİLYON İNSANIMIZIN BUNA İHTİYACI VAR'

Kani Beko'nun açıklaması şu şekilde:

"Ülkemizin son geldiği noktaya baktığımızda gençlerin, işçilerin, yetimlerin, asgari ücretle çalışanların, esnafların, çiftçilerin gerçekten çok büyük sorunları var. Sonuç itibarıyla geçen yıl Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde altılı masa bir araya geldi. Bu altılı masada altı siyasi partinin genel başkanları vardı. Dolayısıyla tam bir yıldan bu yana çalışmaların artık son aşamasına gelindi. Bugün önümüzdeki genel seçimlerden sonra muhtemelen iktidara gelecek olan millet masasının genel başkanlarının birlikte kadrolarını hazırlamış olduğu eğitim, sağlık, ekonomi, ulaşım, istihdam ve dış politikayla ilgili hep beraber önümüzdeki dönemde yapabileceklerimizi anlatacağız. Seksen beş milyon insanımızın gerçekten buna ihtiyacı var. Çünkü memlekette doksan beş ülkenin nüfusundan daha fazla işsizlik var. 

'AÇLIK SINIRININ ÇOK ALTINDA MAAŞ ALIYORLAR'

Gündemde şu an EYT var. 1999 yılında emeklilikteki yaşa takılan arkadaşlarımızın gasp edilmiş haklarının tamamının verilebilmesi için altı partinin genel başkanlarının yapmış olduğu çıkışlar ve tabii ki emeklilikte yaşa takılan arkadaşlarımızın vermiş olduğu mücadele ile birlikte kazanım sağlandı. Bu ülkede on beş milyona yakın emekli var. Yani on beş milyona yakın emekli çok zor koşullarda yaşıyorlar. O kadar çok söylememize rağmen maalesef bugün emekliler asgari ücretin çok altında yani açlık sınırının çok altında maaş alıyorlar. 

'DÜNYAYA SESLENECEKLER'

Dolayısıyla bunları biz alt alta topladığımızda bugün altılı masa yani memleket masasının hazırlamış olduğu önümüzdeki yapılacak olan çalışmalarla ilgili mesaj bana göre çok önemli. Bugün buradan Türkiye'ye hatta Avrupa'ya ve dünyaya seslenecekler. Tek adam yönetimine artık dur diyecekler. Ve önümüzdeki süreçte eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış, kardeşlik ve adalet mücadelesini vermek için hazır olduğunu buradan bir mesajla iletecekler.  

'YA TEK ADAM YA DEMOKRASİ'

Ya tek adam diyeceğiz ya demokrasi diyeceğiz. Ben ülkemin insanının demokrasiden yana eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış ve kardeşlikten yana olduğuna inanıyorum."