Depremlerin ardından Hatay'da parti heyetiyle incelemelerde bulunan CHP Adana Milletvekilli Müzeyyen Şevkin gözlemlerini paylaştı.

Depremin yaşandığı bölgede her şey bir ay önceki gibi diyen Şevkin'in açıklamaları şu şekilde:

"Deprem felaketinin üzerinden tam bir ay geçti. Geçtiğimiz hafta CHP teknik heyeti ile Hatay’da yapmış olduğumuz incelemelerde; enkazın büyük çoğunluğunun hala durmakta olduğu, insanların cenazelerine ulaşamadığı ve kayıp ilanlarının toplanma alanlarında asıldığını gördük.

'HÜKÜMETİN YAPMASI GEREKEN DOĞRU RAKAMLARI PAYLAŞMAK OLMALI'

 

Benzer şekilde, bize çok fazla telefonlar geliyor. İnsanlar yakınlarını arıyorlar. Enkazın bu kadar yoğun olması, yıkılan bina sayısına baktığımızda ve gelen ihbarlara baktığımızda; 46 bin olarak verilen cenaze rakamının daha yüksek olduğu kaygısını bizde uyandırıyor. Hükümetin yapması gereken bir an önce bu enkazları kaldırıp, insanlara cenazelerini teslim edip; doğru rakamları vatandaşla paylaşmak olmalı.

'TEMİZ SU EN ÖNEMLİ İNSAN HAKKI'

Aynı şekilde; üzerinden bir ay geçmiş olmasına rağmen, insanlar hala çadıra, suya, temiz tuvalete, iç çamaşırlarına ve barınma koşullarına ulaşabilmiş değiller. Vatandaş seralarını bozarak; yakınlarını, akrabalarını, dostlarını 25-30 kişi buralarda barındırmaya çalışıyor. Hükümetin yapması gereken enkaz çalışmalarına hız verip, insanlara cenazelerini teslim etmek; insanları çadıra ve suya kavuşturmak… Temiz su en önemli insan hakkı. Bütün bu olanakları sağlamak olmalı. Yani deprem bölgesinde her şey bir ay önceki gibi neredeyse…”