Esenyurt'un sosyo-kültürel yapısına ve Esenyurt'ta çözülmesi gereken sorunlara dair açıklama ve önerilerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Adayı Serkan Yazıcı, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve Esenyurt Belediye Başkan Adayımız Sayın Ahmet Özer ile omuz omuza çalışarak, güzide ilçemizin tüm sorunlarını çözeceğiz” diye konuştu.

'PLANSIZ BÜYÜME BİRÇOK SORUNU BERABERİNDE GETİRDİ'

Esenyurt'un yapılaşma sürecinde imar durumu ve planların 500 bin nüfusa göre planlandığını belirten Yazıcı, Esenyurt'ta şu anda 1 buçuk milyona yakın bir nüfusun yaşadığını ve bu durumun Esenyurt’u trafikten, altyapı hizmetlerine kadar birçok noktada işin içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini belirtti. Esenyurt'un bu sıkıntıları hak etmediğini, bu zorluklarla yaşamanın Esenyurtlulara yakışmadığının altını çizen Serkan Yazıcı, "Esenyurt daha güzel daha iyi şartlarda yaşamayı hak ediyor, bunu da Esenyurt sakinleriyle birlikte, onların desteğiyle çözeceğiz" dedi.

'GÜVENLİ BİR ESENYURT İNŞA EDECEĞİZ'

İlçedeki yoksulluğun, suç oranlarını artırdığını, Esenyurt'ta binlerce uyuşturucu satıcısı ve suç örgütü bulunduğunu ifade eden Yazıcı, sokaklarında hiçbir kadının arkasına bakmadan güvenle yürüyebileceği, parklarında çocukların korkmadan oynayabileceği bir Esenyurt için suçla ve suçluyla mücadelenin önemini vurguladı. Suçla anılan bir bölgenin her zaman yeni suçlulara davetiye çıkaracağının altını çizen Serkan Yazıcı, göreve gelmeleri halinde daha güvenli bir Esenyurt için merkezi yönetimle koordineli bir şekilde çalışacaklarını belirtti.

'ESENYURT'U ‘KÜÇÜK ŞAM’ OLARAK ANILMAKTAN KURTARACAĞIZ'

2022 verilerine göre nüfusu 1 milyon 127 bine çıkan Esenyurt'un hem Türkiye’nin en kalabalık ilçesi hem de onlarca kentten daha fazla nüfusa sahip olduğunu belirten Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Adayı Serkan Yazıcı, bu durumun, ilçeye hem kayıtlı hem kayıtsız bir göçmen nüfusunu da getirdiğini belirterek göçmen sorununa dikkat çekti. Resmi olmayan rakamlara göre 300 bin yabancı uyruklunun yaşadığı Esenyurt’ta, ilçe sakinlerinin ‘Şam Sokağı’ olarak adlandırdığı sokakların olduğunu belirten Yazıcı, ilçede ‘Uganda Güzeli’ yarışmaları düzenlendiğini, hatta ‘trafik tartışması yüzünden, uzun namlulu silahlara sahip yabancılar arasında çatışma yaşandığını üzülerek belirtiyorum’ diyerek göçmen sorununun insani politikalarla çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Göreve gelmem halinde “Göç İdaresi ve toplum bilimcilerle Esenyurt’taki göçmen sorununa dair nitelikli araştırmalar ışığında önlemler için kararlı adımlar atacağız” diyen Yazıcı “Esenyurt’u ‘küçük Şam’ olarak anılmaktan kurtaracağız” dedi.

Savcı mütalaasını açıkladı! Kemal Kılıçdaroğlu'nun hapsi isteniyor Savcı mütalaasını açıkladı! Kemal Kılıçdaroğlu'nun hapsi isteniyor

'BELEDİYE BÜNYESİNDE KADIN MECLİSLERİ KURULACAK'

Esenyurt'un son dönemde kadına şiddet ve şüpheli kadın ölümleriyle de gündemden düşmemesini üzülerek takip ettiğini söyleyen Serkan Yazıcı, günlük kiralık evlerin yaygın olmasının birçok sorunun yanı sıra kadın cinayetlerinde de etkisinin yüksek olduğunu belirtti. Günlük kiralık evler ve konut denetimleri için gerekli başvuruları yapmaya hazır olduklarını belirten Yazıcı, kadının toplumsal hayattan dışlanmasının da önüne geçecek projeler hazırladıklarını belirtti.

Özellikle kadınların ekonomik özgürlüklerini elde etmeleri için belediyeler bünyesinde iş yurtları ve sosyal hizmet alanlarına ihtiyaç olduğunu ifade eden Yazıcı, kadınları ekonomik ve toplumsal hayata katmak için kadın meclisleri kuracaklarını belirtti.

'SAĞLIK ALANINDA HÜKÜMET VE BÜYÜKŞEHİRLE İSTİŞARELER YAPACAĞIZ'

"Esenyurt’ta devlet hastanesi sorunu var" diyen Yazıcı, insanlarımız devlet hastanesine gittiğinde saatlerce sırada bekliyor ve ek hizmet binası yıllardır bekliyor, yapılmıyor. Biz eğer Esenyurt’a gelirsek hem hükümet kanadında hem de büyükşehirle istişareler yaparak çok güzel işler yapacağımıza inanıyoruz. Bu hizmetleri çok hızlı bir şekilde yapıp Esenyurt’u daha yaşanabilir kent haline getireceğiz” diye konuştu.

'DEPREME DAYANIKLI EVLER YAPACAĞIZ'

Esenyurt'ta 6 Şubat depremlerinin ardından 6 ay içerisinde 178 bina için yerinde dönüşüm talebiyle risk tespiti başvurusu gerçekleştirildiğini aktaran Serkan Yazıcı "Bir diğer önceliğimiz de depreme dayanıklı evler yapmamız gerekiyor, depremden etkilenecek evleri tespit edip hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm başlatmalıyız" diyerek olası Marmara depremi için daha fazla geç kalmadan adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

'ÇOCUKLARINIZI GÜVENLE BIRAKACAĞINIZ KREŞLER YAPACAĞIZ'

Esenyurt’un birçok mahallesinde kreş olmadığını söyleyen Yazıcı, “Önceliğimiz tüm mahallelerde hızlı bir şekilde kreş yapmak. İşe giden vatandaşlarımızın çocuklarını güvenle bırakabileceği kreşler oluşturmak istiyoruz” dedi. İç göçün etkisi ile nüfusun arttığını ve bu durumun okullardaki sınıf kapasitelerini yetersiz hale getirdiğini belirten Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Adayı Serkan Yazıcı, iç göçün eğitim üzerindeki olumsuz etkilerine de değindi. Göreve gelmeleri halinde eğitim alanında da dönüşümlere hazır olduklarını belirtti.

'ESENYURT'TA SORUNLARI ÇÖZME VAKTİ'

Göreve gelmeleri halinde bu sorunların üstesinden gelmek için çalışacağını, Esenyurt için elinden geleni yapacağını söyleyen Serkan Yazıcı, "Esenyurt için büyük bir sıçrama yapma, geçmişin izlerini tamamen silme, geleceğe birlikte yürüme vakti. Esenyurt’ta ortak aklın, ortak yaşamın ve güçlü adımların vakti. Esenyurt’un ayağa kalkma ve halkıyla bütünleşerek sorunlarını çözme vakti” ifadelerini kullandı.

(DHA)