ABD’li yetkililer, ülkenin Florida eyaletinde bulunan bir Coca-Cola tesisindeki işçilerin büyük bir amonyak sızıntının ardından tahliye etmek zorunda kaldıklarını söyledi. 

TÜM ÇALIŞANLARA TAHLİYE

Fox’a konuşan bir yetkili, Auburndale'deki bir tesiste 75 bin 800 litrelik devasa bir tankın amonyak sızdırdığı tespit edildiğini ve tüm çalışanların tesisten tahliye edildiğini belirtti.

Tesisin yakınında yaşayan sakinlerden de sızıntının ardından dışarı çıkmamaları istendi, ancak uyarı, itfaiye ekiplerinin sızıntıyı kapatmasının ardından birkaç saat sonra kaldırıldı. 

Coca-Cola Company daha sonra "yakınlarda çalışan birkaç elektrik çalışanının küçük göz ve boğaz ağrıları nedeniyle" tıbbi yardım aldığını belirten bir bildiri yayınlasa da, fabrika çalışanlarında veya bölge halkında ciddi bir sağlık sorunu olduğu söylenmedi. 

‘AMONYAK BUHARLAŞTI’

İtfaiye Şefi Yardımcısı David Cash ayrıca bazı vatandaşların sızıntıdan kaynaklanmış olabilecek kimyasal bir koku ve boğaz ağrısı nedeniyle şikayette bulunduklarını, ancak maddenin fabrikadan çıkmadığını belirtti. 

Cash, "Amonyak bir sıvı olarak çıkıyor, sonra buharlaşıyor. İkimizin de devam eden sorunları vardı. Buhar yükseldi ve az miktarda bitkinin dışına çıktı. Sıvı tutuldu ve biz onu suyla karıştırdık. Bunların tamamı tesisin ve filtreleme sistemlerinin içindeydi, kimyasallar olay yerinden çıkmadı” dedi. Cash ayrıca, sızıntının neredeyse 80 bin litrelik konteynerdeki "borulardaki" bir sorundan kaynaklandığını belirtti. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER