Açıklamada, bu ek likiditenin bankanın "müşteri ihtiyaçları etrafında inşa edilmiş daha basit ve odaklı bir banka oluşturmak için gerekli adımları" atmasına destek olacağı belirtildi. 

YATIRIMCILAR KAÇIYOR

Yatırımcılar arasında, müdahaleye rağmen daha geniş bir kriz korkusu yoğunlaşırken altın, tahvil ve dolara yöneldi. Credit Suisse'in mali durumunu destekleme hamlesi, merkez bankası ve İsviçre mali piyasalar düzenleyicisinin gerekirse acil durum fonu taahhüdü veren ortak bir bildiri yayınlamasından birkaç saat sonra geldi.

Yetkililer ayrıca, ABD merkezli Silicon Valley Bank'ın geçen hafta ani çöküşünün ardından ABD bankacılık sistemindeki krizin "doğrudan bir bulaşma riski" olmadığı konusunda ısrar ediyor.

BANKA MÜDÜRÜNDEN ‘GÜVEN’ SÖZLERİ

Avrupa'nın en büyük 17. kredi kuruluşu olan banka, son yıllarda ortaya çıkan skandalların ardından müşterilerini tutmakta zorlanıyor. Credit Suisse, geçtiğimiz kasım ayında yeniden yapılandırma planını finanse etmek için 3 milyar dolarlık kaynakla bilançosunu güçlendirmişti. 

Bankanın başında bulunan Axel Lehmann, müşterilere ve yatırımcılara güven vermeye çalışarak “Güçlü sermaye oranlarımız, güçlü bir bilançomuz var. İlaçları çoktan aldık” dedi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER