Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında "Eğer sayın genel başkanımız aday olmazsa, ben yarışta olmak istiyorum. Değerlendirilmek isterim. Adımın geçmesinden onur duyarım" açıklamasını yapmış ve bir anda dikkatleri üstüne çekmişti. Gazeteci Cüneyt Özdemir kendi Youtube kanalında dün yaptığı canlı yayında, Lütfü Savaş'ın çıkışını ve çalışmalarını değerlendirdi. 

lutfu savas

Lütfü Savaş ile yemek yediğini söyleyen Özdemir, Savaş'ı çok farklı ve renkli bir isim olarak nitelendirdi. Özdemir, "Açık açık kamuoyu önünde "Kemal Kılıçdaroğlu aday olmayacaksa ben de tartıya çıkmak isterim" diyebilen bir isim. "Niye bir tek Ekrem İmamoğlu'nu, Mansur Yavaş'ı söylüyorsunuz. Ben de tıp doktoruyum. Ben de bu mücadeleye varım" dedi. Bana da dedi. Dedim ki bravo! İşte bu! Tartışabiliriz yani. Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak diye, ağanın lafının üstüne laf söylenmez gibi bir tutuma gerek yok. Neden olmasın." sözleriyle Savaş'ın adaylık çıkışını doğru bulduğunu ifade etti.

Özdemir ayrıca Hatay'ın turizm yatırımı almamasını da eleştirdi ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a bu konudan bahsedeceğini ifade etti.