TOBB verileri açıkladı: Kurulan şirket sayısında büyük azalma TOBB verileri açıkladı: Kurulan şirket sayısında büyük azalma

Ekonomi yönetiminde ve sektörde, seçim sonrasında konut aboneleri için doğalgaz ve elektrikte kademeli zam beklentisi oluşmuş durumda. Yetkililer zam oranının yüzde 40 ila 50 oranlarında olmasını bekliyor.

Enerjide bireysel sübvansiyon dönemi başladı. Seçim sonrası enerji fiyatlarında zam beklentisi doğarken yetkililerin verdiği bilgiye göre bireysel sübvansiyonla ilgili bazı çalışmalar yapılmaya başlandı. Uygulanması planlanan yeni çalışmaya göre; sosyal yardım alan, dar gelirli vatandaşlara yönelik belirlenen miktarlarda enerji desteği başlatılacak. Belirlenmiş olan aylık destek, ya vatandaşa doğrudan verilecek, ya kartına yüklenecek ya da belirlenecek miktardaki destek her ay vatandaşın aboneliğine tanımlanacak

MERKEZ BANKASI BAŞKANI AÇIKLAMIŞTI

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, göreve geldikten sonra gazetecilerle buluşmasında, "Biz enflasyon tahminlerimizi yaparken, birçok kalemde yapılabilecek zamları, bu yönetilen yönlendirilen ürünlerdeki zamlar için bir projeksiyonda bulunuyoruz. Burada öne çıkan enerji fiyatları olacak. Elektrik ve doğalgazda bir düzenleme yapılması bekleniyor" demişti.

Tartışmanın alevlenmesi üzerine, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 'Elektrik ve doğalgazda seçimden sonra yüzde 150 - yüzde 200 arası zam bekleyebiliriz' dedi" iddialarını yalanladı.

YÜZDE 40-50 ZAM BEKLENİYOR

Seçim sonrasında zam yapılması kaçınılmaz görünüyor. yetkililer yüzde 150 gibi astronomik rakamlar olmasa bile yüzde 40 ila 50 oranlarında zam yapılacağını öngörüyor.