On yıllık anlaşma, Beckham'ın bu ayın başlarında Doha'ya uçmasının ardından geldi ve onu 2022'de Katar'ın ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası'nın yüzü yapacak. Anlaşmanın bir parçası olarak Beckham, ülkenin turizmini ve kültürünü tanıtacak.

AF ÖRGÜTÜ’NDEN JET BİLDİRİ

Ancak birçok kişi, Katar'ın insan hakları sicilinin yanı sıra yabancı işçilere ve LGBTQ topluluğuna yönelik muamelesini gerekçe göstererek anlaşmayla ilgili endişelerini dile getirdi.

İngiliz medyasında yer alan habere göre Beckham'ın bir sözcüsü, kararını savundu ve futbol yıldızının "futbolun gücünü birçok düzeyde iyilik için bir güç olarak kullanma" konusunda tutkulu olduğunu belirtti.

Uluslararası Af Örgütü bir bildiri yayınlayarak ve Beckham'ı Katar'ın insan hakları sicili hakkında bilgi edinmeye çağırdı. Bildiride “David Beckham'ın böylesine büyük bir futbol etkinliğinde yer almak istemesi şaşırtıcı değil, ancak onu Katar'daki insan hakları durumunu derinlemesine öğrenmeye ve bu konuda konuşmaya hazır olmaya çağırıyoruz" denildi.

HAFTADA 12 İŞÇİ ÖLÜYOR

İnsan Hakları İzleme Örgütü daha önce Katar'daki işverenlerin sık sık işçilerinin maaşlarını ödemediğini ve Covid-19 pandemisinin zaten savunmasız göçmen topluluklara yönelik riskleri daha da artırdığını bildirmişti.

Katar'ın 2010 yılında FİFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma hakkını kazanmasından bu yana, Güney Asya ülkelerinden en az 6 bin 500 göçmen işçinin Katar'da öldüğü tahmin ediliyor.

The Guardian tarafından derlenen verilere göre, 2011-2020 yılları arasında Katar'da her hafta Hindistan, Pakistan, Nepal, Bangladeş ve Sri Lanka'dan ortalama 12 göçmen işçi öldü.

Middle East Eye