Son günlerde gençlerin birinci sorunu haline gelen yurt ve barınma sorunu hakkında Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'da konuştu. Sözcü yazarı Ruhat Mengi'ye konuşan Davutoğlu 'Vatandaşların kız çocukları okulu kazandığı halde güvendiği devlet yurdunda yer olmadığı için göndermeyeceğini söylüyor' açıklamasında bulundu.

Gelecek Partisi Lideri, yazar Mengi'nin 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kitabını ve burs ücretleri hakkında sorularını yanıtladı.

'ADALETTEN BAHSETMEK DEĞİL ADALETLİ OLMAK GEREK'

Kavramların söylemsel değerinden çok eylemsel değerine vurgu yapan Davutoğlu, Erdoğan'ın kitabına atıfta bulunarak ' Bir kavramı zikretmekle o kavramın gereğini yapmış olmazsınız.' dedi ve ekledi ' Adalet böyledir, ahlak böyledir, erdem böyledir, adaletten bahsetmek değil adaletli olmak gerekir'

'TÜRKİYE'DE BİR ADALET EKSİKLİĞİ VAR'

Davutoğlu, Cumhurbşaknı Erdoğan'ı dinlediğini ve Erdoğan'ın kendi kitabını dünya liderlerine dağıtacağını söylediğinde büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti. Sebebini ise şöyle açıkladı:

'O an da Türkiye'nin adalet, hukuk, özgürlük kriterleri açısındann herhangi bir uluslararası kuruluşun sıralamasına baksa o liderler görürler ki Türkiye'de büyük bir adalet eksikliği var.'