Tam 30 yıldır Büyükçekmece Belediye Başkanlığı yapan ve mayıs seçimleri sonrası her fırsatta "değişim" diyen Hasan Akgün, 7'inci kez belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

İYİ Parti kurultayında seçimler ikinci tura kaldı İYİ Parti kurultayında seçimler ikinci tura kaldı

KENDİSİ HARİÇ "HERKES İÇİN DEĞİŞİM" İSTİYOR

Yerel seçimler için adaylarını belirlemeye başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, Büyükçekmece'de değişikliğe gitmeyecek. Değişimcilere verdiği destekle bilinen Hasan Akgün, 6 dönemin ardından (30 yıl) bu dönem de aday gösterilecek.

KENDİSİ ADAY OLUNCA REKOR, BAŞKALARI ADAY OLUNCA "DEĞİŞİMİN ÖNÜNÜ TIKAMAK" OLUYOR!

Geçtiğimiz günlerde adaylık başvurusunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akgün, tam 6 dönem, yani 30 yıldır Büyükçekmece Belediye Başkanlığı koltuğunda oturmasını "rekor" olarak nitelendirirken bir yandan da "değişim" diyerek CHP'deki koltuğunu sağlama alıyor.

Hem değişim deyip hem kendisini adeta koltuğa çivileyen Hasan Akgün 7'inci dönem için de belediye başkanlığına aday olmasını şu sözlerle gerekçelendirmeye çalışıyor:

"7. kez belediye başkan adaylık dosyamı CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığımıza sunmak istedim. Türkiye’de üst üste seçilme rekoru bende. 6 kez üst üste seçildim."

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NA YAKINLIĞI İLE BİLİNİYOR

Öte yandan, Hasan Akgün, CHP kurultayında yaşanan olaylı süreçte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu liderliğindeki "değişimciler hareketine" destek veren isimlerden birisi olmanın yanı sıra, İmamoğlu'na yakın duruşuyla sıkça gündeme gelmiş bir isim. Hatta bazı çevrelerde kendisi için "İmamoğlu'nun ağabeyi" benzetmeleri yapılıyor.

GEÇMİŞE DÖNÜK SAHTE BELGE HAZIRLAMA

Özellikle Büyükçekmece’de yaptığı birçok inşaat projeleri ile gündeme gelen Eresin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bircan Eresin, Büyükçekmece’de D-100 karayolu üzerinde bulunan 8363 metrekarelik arsasına inşaat yapmak için 12 Ağustos 1999 tarihinde Hasan Akgün'ün Başkanı olduğu Büyükçekmece Belediyesi’ne başvurarak inşaat ruhsatı alıyor. Ancak "Yolsuzluklara ve Haksızlıklara Karşı Mücadele Derneği", inşaatın imara aykırı ilerlediği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuyor.

Savcılık, derneğin şikayeti üzerine görevlendirilen bilirkişi incelemesinde, ruhsat başvurusu yapıldığı tarihte zorunlu olan harcın yatırılmadığını fark ediyor. Ruhsat harcı yatırmadan bu iznin almasının kanunen imkansız olduğundan yola çıkarak araştırmalar derinleşince ruhsat harcının 11 Eylül 2000 tarihli olduğunu tespit ediyor. Hasan Akgün’ün yönettiği belediye geçmişe dönük sahte belge hazırlamış, ancak geçmişe dönük ruhsat harcına kılıf uyduramamış! Gazeteci Şenol Demirci'nin haberine göre, "sahte ruhsat, 1999 Gölcük depreminden 5 gün öncesine, yani 12 Ağustos tarihliydi. Neden? Çünkü büyük depremin ardından tüm inşaat faaliyetleri durdurulmuş, ardından inşaat yönetmeliği değiştirilmişti. Deprem öncesinde alınan ruhsatlar eski yönetmeliğe göre daha az maliyetle yapılıyordu. Gördüğünüz gibi deprem-meprem çok da umurunda olmuyordu Sayın Akgün’ün!"

'ZİNCİRLEME OLARAK RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK'TEN YARGILANIYOR

Ayrıca, 31 Mart 2019'da gerçekleşen Büyükçekmece yerel seçimleri öncesinde, bazı vatandaşların bilgi ve onayları dışında adreslerinin uygun olmayan yerlere taşındığı iddiasıyla ilgili olarak, aralarında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve yardımcılarının da bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Bu davada, "zincirleme olarak resmi belgede sahtecilik" ve "seçme yeterliliği olmayanları seçmen kütüğüne kayıt ettirme", "seçmen listesini sahte olarak tanzim etme, bozma, çalma veya yok etme" suçlarından ayrı ayrı 4 yıldan 18 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

POLEMİK HABER