2003 yılında "evrakta sahtecilik" ve "PKK ile bağlantısı olduğu olduğu" gerekçesiyle DEHAP'a kapatma davası açan Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, HDP'nin kendini fesih etmesi durumunda tıpkı DEHAP'ta olduğu gibi davanın düşeceğini belirterek "Tartışmalar boş laftır. Sanki bu dava sonuçlanabilir gibi kendilerini kandırıyorlar. HDP kapatılamaz" dedi.

Gazeteci Barış Pehlivan’a açıklama yapan Kanadoğlu, fesih gibi bir durumun olması durumunda yasadaki boşluktan dolayı kapatma davasının düşeceğini belirtti.

DEHAP'A İKİ NEDENLE KAPATMA DAVASI AÇTI

Kapatma davalarının doğal olduğu yorumunu yapan Kanadoğlu, 2003'te DEHAP'a iki defa kapatma davası açtığını ve bunların gerekçelerinin ise "seçimlere katılabilmek için evrakta sahtecilik yapıldığı ve partinin "PKK ile bağlantısı olduğu"nu ifade etti.

MADDE KALDIRILDI FAKAT YENİSİ EKLENMEDİ

Davanın AYM'de yıllarca beklediğini 2005'te HDP'nin kendisini fesh ettiğini belirten Kanadoğlu, AYM'nin davadan hareketle 2010 yılında toplandığını ancak fesih durumunda kapatma davasını ndevam ettiği maddesini kaldırdığını ve yerine başka madde koymadığını söyledi.

"KENDİLERİNİ KANDIRIYORLAR"

Kanadoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"AYM bu maddeyi iptal ettikten sonra benim 7 yıl önce açtığım kapatma davasının düşürülmesine karar verdi. Yani bugün HDP yetkili organlarını toplayıp kendisini fesh ederse AYM’nin yapacağı tek şey kapatma davasını düşürmektir. Bu kararı beklemeye de gerek yok HDP yarın yeni bir parti de kurabilir. Adı HDP de olabilir. Demem o ki tüm bu tartışmalar boş laftır. Sanki bu dava sonuçlanabilir gibi kendilerini kandırıyorlar. HDP kapatılamaz."