Kahramanmaraş'taki 7,4 büyüklüğündeki deprem, Maraş, Hatay, Antep, Urfa gibi 10 şehiri etkilendi. Deprem nedeniyle pek çok bina yıkıldı. 

Hatay merkez ve ilçelerinde de bazı yapıların yıkıldığı, birçoğunun da hasar gördüğü bildirildi.

KURTARMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Kırıkhan-Reyhanlı arasındaki yolda ise çökme meydana geldi. Vatandaşların ve tüm ekiplerin seferber edildiği bölgelerde, AFAD koordinesinde başlatılan arama kurtarma çalışması devam ediyor.

'DEVLET HASTANELERİ VE POLİSEVİ YIKILDI'

Hatay Valisi Rahmi Doğan, depremde İskenderun ve Antakya'da devlet hastaneleri ile polisevinin yıkıldığını belirterek şunları söyledi:

"Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binalar var. İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı. Vatandaşların oturduğu binalarda yıkıntılar var. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var."

'SAATLERDİR BEKLİYORUZ, KİMSE GELMEDİ'

CNN Türk yayınına bağlanan depremzede Dilara Tolunguç "Hatay iskenderun eda binasının önündeyim. Saalerdir bekliyoruz, kimse gelmedi" dedi. 

HAVALİMANI PİSTİ YARILDI!

Depremden etkilenen illerden Hatay’da da havalimanın pistinde tahribat oluştu. Hatay Havalimanı’nın pistinin enine doğru yarıldığı, asfaltın kalktığı görüldü.

DOĞALGAZ BORU HATTINDA YANGIN ÇIKTI

Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen depremle birlikte Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Topboğazı köyündeki doğal gaz boru hattında patlama ve yangın yaşandı. 

Topboğazı Köyü Muhtarı Bilal Alpdoğan, köyün 200 metre altında ve 3 kilometre mesafede iki ayrı noktada depremle birlikte patlama ve sonrasında yangın çıktığını kaydetti. 

Yangının devam ettiği, BOTAŞ yetkililerinin de devrede olduğu öğrenildi. 

FUAT OKTAY: 4 ÖLÜ, 7 YARALI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ildeki son durumla ilgili basın açıklaması yaptı. Oktay, Hatay'da şimdiye kadar 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 yaralının bulunduğunu ve 200 binanın yıkıldığını söyledi.