Geçtiğimiz günlerdeki bir fetvasında ''Şans faktörüne dayalı olan piyango, loto, toto, iddia, müşterek bahis ve ganyan tipi tertip ve oyunlar kumardır ve haramdır'' diyen Diyanet'ten şans oyunlarını elinde bulunduran Demirören Grubu'nu kızdıracak bir haber daha geldi.

Yeni Akit adlı bir gazeteye açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya, yılbaşı ve Milli Piyango'ya değindi.

''KUMAR PİSLİĞİN TA KENDİSİDİR''

''Büyük ikramiyelerin sıklıkla çıktığı bayilerde yüzlerce kişiden oluşan kuyruklar, gazete, televizyon ve sosyal medyada yapılan reklamlar insanların adeta nefsiyle oynuyor'' diyen Kapukaya, ''Milli Piyango olsun, Spor toto olsun, Süper loto olsun, iddia olsun, at yarışları olsun vesaire bunların hepsi kumar. Burada milyonlarca insanın oynadığı bir kumar vardır. İçki, kumar, putlar, fal okları pisliğin ta kendisidir. Bu pislikten uzaktan durun'' ifadelerini kullandı.

KAPUKAYA'YA GÖRE BAŞÖRTÜLÜ OLMAK BİLET ALMAYA ENGEL

Birkaç yıl önce Eminönü'nde gezdiğini ve burada bir kuyruk gördüğünü aktaran Kapukaya, ''Ülkemizde şu yaşıma kadar hayatta böyle uzun bir kuyruk görmedim. İşin ilginç tarafı, o kuyruğun içerisinde başörtülü hanımlar da vardı. Çok ilginç'' diye konuştu.

ERTUĞRUL ÖZKÖK DE DEVREYE GİRMİŞTİ

Son zamanlarda şaibe iddialarıyla anılan Milli Piyango için önce sunucu olarak Seda Sayan getirilmişti. Ardından gazetelerinde boy boy reklamlar yapılmış ve ünlü kalemleri de devreye girmişti. Ertuğrul Özkök, ''Milli Piyango’nun yeni amblemi “talih kuşu”nu çok sempatik bulmuştum. Bir süredir bunu Sisal’ın marka yöneticileri ile konuşmak istiyordum. Ayrıca çocukluğumdan beri yılbaşı hayallerimizin en büyüğü hep Milli Piyango olmuştu..." diye başlayan Özkök, Milli Piyango'nun sanıldığının aksine oldukça güvenli ve şaibelerden uzak olduğunu savunmuştu.