Gazze’ye yönelik saldırılar sürerken Türkiye’nin İsrail ile olan ilişkilerini eleştiren Tatvan Cami İmamı Mesut Adabağlı’nın açığa alındığı öğrenildi. Adabağlı “Sadece Amerika'yı İsrail'i suçlamak ucuzculuktur” ifadelerini kullanmıştı.

Dünyadan gelen ateşkes çağrılarına rağmen İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Türkiye’de ise bir yandan İsrail boykot edilirken, diğer yandan iki ülke arasındaki ticaret devam ediyor. Türkiye’nin Gazze’ye saldıran İsrail ile ticari ilişkisini sürdürmesi de tepkilerin odağında.

Son olarak Bitlis Tatvan Cami imamı Mesut Adabağlı sosyal medyaya yansıyan görüntülerinde, söz konusu durumu şu şekilde eleştirmişti: 

"HESAP VEREMEYİZ"

"Bizi idare edenlere 'uyanın' demek zorundasınız Müslümanlar. Vallahi siz siyasetçilerinizi hangi partiden olursanız olun. Siyasetçilerinizi gördüğünüzde 'Allah'tan korkmuyor musunuz?, Müslümanlığınızı mı yitirdiniz? İnsanlarımıza ne oldu? Neden kalkmıyorsunuz ayağa? Neden ordularınızı sürmüyorsunuz? Neden bu kefere yardımları kesmiyorsunuz?' diye söylemezsek hesap veremeyiz vallahi.

AK Partili Metin Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'ın önüne sahte anketler koydular AK Partili Metin Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'ın önüne sahte anketler koydular

O suçun ortağı oluruz vallahi. Öyle sadece Amerika'yı İsrail'i suçlamak ucuzculuktur. Yerli ve yabancı bütün işbirlikçilerini, kayinleri, kafirleri, münafıklıkları, müşrikleri, fasıkları, Müslüman olduğu halde korkakları, zavallıları, bütün suç ortaklarını konuşmak zorundayız sevgili Müslümanlar. Bugün uyanmayacağız.”

AÇIĞA ALINMAYI DOĞRULADILAR

Cumhuriyet'ten Burcu Okutan'ın haberine göre, Adabağlı'nın bu konuşmasının ardından, "hutbe dışına çıktığı" gerekçesiyle açığa alındığı iddia edildi. Cumhuriyet, iddiayı Bitlis Müftülüğü'ne sordu. Müftülük yetkilisi, Adabağlı'nın açığa alındığını doğrularken gerekçeye ilişkin bilgi vermekten kaçındı.