Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bir programda Abdullah Çatlı'nın ölüm sebebinin trafik kazası olmadığını Çatlı'ya suikast düzenlendiğini öne sürerek kendisine de bir suikast girişiminde bulunulduğunu söylemiş, "Bana suikast düzenleyen kişi İYİ Parti milletvekilidir" demişti.

İSMİ AÇIKLADI

Perinçek, bugün Vatan Partisi'nin yayın organı Ulusal Kanal'da kendisine düzenlenen suikastın başındaki ismin İYİ Parti  Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu olduğunu iddia etti.

DERVİŞOĞLU'NDAN YANIT

Sözcü yazarı İsmail Saymaz ise Dervişoğlu ile konuştuğunu belirterek şu bilgileri paylaştı:

"Müsavat Dervişoğlu'nu bugün aradım. Müsavat Bey ne düşünüyorsunuz? diye sordum. "Bu daha önce de hakkımda yapıldı. Doğu Perinçek bunu daha öncede yaptı. 2009 yılında hakkında haber oldu. O zaman İzmir Belediye Başkan adayıydım. Hakkımda bu açıklamalar yapılınca ben de basın toplantısı yaptım. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. O günlerde bu unutuldu. Google'a girseniz Doğu Perinçek'e suikast düzenlemek istemeyen kimse kalmamış. Mehmet Eymür, Kaşif Kozinoğlu, Mehmet Ağar, ben... Sadece Doğu Perinçek'e değil eşine, çocuğuna herkese suikast düzenlemişiz. Nedense bütün suikastlerde yarım kalıyor kimse başaramıyor. Bu da onun şansı olsa gerek. Doğu Perinçek'in iddiaları muteber değildir. Adımı anarsa suç duyurusunda bulunacağım."