Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, corona virüsü üzerinden salgınlar konusunda kritik uyarılarda bulundu.

Uluslararası Salgın Hazırlık Günü için hazırlanan etkinliğe online katılan ilk Ghebreyesus, corona virüsünün insanlığın karşılaştığı son salgın olmayacağını söyleyerek bu nedenle ülkeleri sağlık sistemlerini güçlendirmeye çağrısında bulundu.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus

Tarihte daha önce de salgınların yaşandığının altını çizen başkan, hayvan hakları için mücadele edilmediği sürece salgınlara mahkum olanacağı uyarısında bulundu.

Ghebreyesus, "Hükümetler ve toplum tarafından halk sağlığının daha iyi yatırımlarla desteklenmesi durumunda çocuklarımıza ve onların çocuklarına daha güvenli, daha dirençli ve daha sürdürülebilir bir dünya bırakabiliriz" ifadelerine yer verdi.

Açıklamalarına devam eden DSÖ başkanı, "Salgın sürecinde ülkeler olarak sağlık için para harcıyoruz ancak salgın bittiğinde ise bir sonraki olası salgını engellemek için hiçbir şey yapmıyoruz. Bu tehlikeli bir bakış açısı ve anlaşılması zor" şeklinde konuştu.