Süper Lig'de 2023-2024 sezonunu 99 puanla 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe, yeni sezon için çalışmalarına teknik direktörden başladı. İlk olarak İsmail Kartal ile yollarını ayıran Sarı-Lacivertli kulüp, takımın başına Jose Mourinho'yu getirdi. Kanarya'nın Mourinho transferi dünya basınında da geniş yankı uyandırdı.

İşte dünya spor basının Mourinho transferi için yazdıkları:

Mirror: "Jose Mourinho binlerce taraftarın önünde takımın yeni patronu oldu, Fenerbahçe taraftarına söz verdi."

Daily Mail: "Portekizli efsane 5 ay sonra futbola döndü. Jose, İstanbul'da on binlerce kişilik coşkulu bir taraftarın önünde tanıtıldı."

Sky Sports: "Jose Mourinho Fenerbahçe taraftarları tarafından bir kahraman gibi karşılandı."

Marca: "İnanılmaz ama gerçek! Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü oldu. 'Özel Biri' için Fenerbahçe'de çılgın bir tören düzenlendi."

Record: "İstanbul'da çılgın atmosfer! Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olarak açıklanan Jose Mourinho "Artık ben de ailenize aitim" dedi."

Şok karar! Olimpiyatlarda oynayabilmek için kırık parmağını kestirdi Şok karar! Olimpiyatlarda oynayabilmek için kırık parmağını kestirdi

O Jogo: "Jose Mourinho, Boğaz'da tekne turu sonrası Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda binlerce coşkulu taraftar önünde resmi imzayı attı ve "Burada daha kazanmadan seviliyor gibi hissediyorum" dedi."

Bild: "Jose Mourinho pop yıldızlarının aşina olduğu bir coşkuyla karşılandı."

Goal: "Binlerce taraftar önünde imzayı atan Jose Mourinho, Fenerbahçe taraftarını cesur vaatlerle coşturdu."

AS: "Şampiyonluk kutlamaları coşkusunda geçen törende Mourinho, "Artık bu forma benim derim gibi" dedi."

The Sun: "Küçük ordu! Jose Mourinho'yu tanıtırken on binlerce taraftar meşaleler, tezahüratlarla yeni teknik direktörlerini bağırlarına bastı."

BBC: "Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho "Bu forma artık benim derim gibi" sözleriyle taraftarları coşturdu."

Athletic: "Statta on binlerce taraftar vardı. 200 bini aşkın kişi de töreni YouTube'dan izledi."

GiveMeSport: "Jose Mourinho, Fenerbahçe hocası olarak yaptığı ilk açıklamalarla taraftarlar arasında çılgın sahnelere sebep oldu."