Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yüzde 52,17’yle galip gelirken, dünya medyası, seçim süreci gibi, sonuçları da yakından izledi. 

‘EN ZORLU SEÇİM MÜCADELESİYDİ’

Fransa merkezli AFP haber ajansında ‘Namağlup Erdoğan üçüncü on yılına giriyor’ başlığıyla yayınlanan analizde, “Şiddetli ekonomik kriz ve deprem felaketinin öfkesiyle harekete geçen eşi benzeri görülmemiş muhalefet koalisyonu, Erdoğan ve iktidarı için en zorlu seçim mücadelesini temsil ediyordu” şeklinde kaydedildi. 

‘RUSYA’YA YAKLAŞABİLİR’

İngiltere merkezli The Guardian’da ise, ‘Erdoğan Türkiye'deki 20 yıllık iktidarını uzatırken Batı korku ve umut arasında’ başlığıyla analiz yayınlandı. Patrick Wintour’un yazdığı raporda, “Erdoğan, NATO ülkesi Türkiye’yi Rusya'ya daha da yaklaştırabilir veya bunun yerine alternatiflere daha açık olabilir” ifadeleri kullanıldı. Türkiye’nin Rus lider ‘Putin’in kucağına’ düşmesinin engellenmek istendiği belirtilen analizde, Batılı yetkililerin bu durumdan umutsuz olduğu eklendi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER