Dünkü enflasyon sunumunda, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın yardımcısı Cevdet Akçay da bir sunum yaptı.

İngiliz haber ajansı Bloomberg, Akçay'ın ‘Biz daha 7 aydır kopan bağları kurmaya çalışıyoruz’ sözlerini yorumladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nas çıkışının ardından ülke ekonomisi eşi benzeri görülmemiş bir krizin ortasına düştü.

Merkez Bankası'nın faiz indirme politikası Türkiye'ye çok pahalıya patladı. Ortodoks politikalara geçilmesiyle faiz artırımları peş peşe geldi ancak ekonominin, doların, euronun hali ortada.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın dün yaptığı enflasyon sunumunda faiz artırımlarında sona gelindiği mesajı verildi.

Toplantıya damga vuran ise Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın konuşması oldu.

Cevdet Akcay7

"KOPAN BAĞLARI KURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Yılın ilk enflasyon raporu toplantısına Merkez Bankası Cevdet Akçay’ın konuşması damga vurdu. Akçay, ekonomide meydana gelen tahribatın nasıl bu noktaya geldiğini anlattı.

Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, “Fonlama maliyeti-mevduat faizi linki kopmuş. Politika faizi-enflasyon linki kopmuş. Faiz-enflasyon linki kopmuş. Faiz-kur linki kopmuş. Biz daha 7 aydır bu kopan bağlantıyı kurmaya çalışıyoruz. Enflasyonun yüzde 36 tahmini iddialı ama iddiasız hedef koyan bir merkez bankası oksimorondur zaten. İddialı ama erişilebilir bir hedef enflasyonu aşağı indirmekte ve enflasyon beklentilerini düzeltmekte iddiasız ve rahat ulaşılabilir bir hedeften çok daha iyidir. Yaptığımız şeyin doğruluğuna fena halde inanıyoruz. Yıllık enflasyonun aşağı gelmesi bizim için önemli değil aylık enflasyonun aşağı inmesi daha önemli” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Enflasyon Raporu toplantısında açıklama yapan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’ın açıklaması yurt dışında da ses getirdi

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı

BLOOMBERG MANŞETE TAŞIDI

Bloomberg yılın ilk enflasyon raporu toplantısına Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’ın konuşmasını manşetine taşıdı.

Yapılan haberde “Türkiye merkez bankasının başkan yardımcısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde yıllardır uygulanan alışılmışın dışında para politikasını kamuoyu önünde azarladı” ifadeleri kullanıldı.