Dünya Kupası E Grubu’nda Japonya ile İspanya, Kosta Rika ile Almanya karşı karşıya geldi. İspanya’yı sürpriz bir sonuçla deviren Japonya grubu lider tamamlarken, Kosta Rika’yı güçlükle yenen Almanya averajla üçüncü oldu ve turnuvaya veda etti.

İlk iki maçından galibiyet çıkartamayan Almanya, Kosta Rika’yı farklı yenerek Japonya-İspanya maçının sonucunu beklemeyi planlıyordu. Ancak Kosta Rika, ‘Panzerler’in bütün planını bozdu. İlk yarıyı Serge Gnabry’nin golüyle 1-0 önde kapatan Almanya, 58’de Yeltsin Tejeda ve 70’de Juan Pablo Vargas’ın golleriyle 2-1 geriye düştü. Oyuna sonradan giren Kai Havertz 73’te skoru 2-2’ye getirdi, 85’te ise Almanya’yı 3-2 öne geçiren isim oldu. Maçtaki son 90+1’de Niclas Füllkrug’den geldi ve Almanya 4-2 kazandı.

ALMANYA2

SÜRPRİZ LİDER

Gruptaki ilk maçında Almanya’yı yenerek turnuvaya sürprizle başlayan Japonya, İspanya karşısında da herkesi şaşkına çeviren bir sonuca imza attı. İlk yarıyı Alvaro Morata’nın golüyle 1-0 önde tamamlayan İspanya, ikinci yarıda üç dakikada neye uğradığını şaşırdı.

Maçın 48. dakikasında Ritsu Doan’ın golüyle skoru 1-1’e getiren Japonya, 51’de Ao Tanaka ile 2-1 öne geçti. Kalan dakikalarda İspanya’nın çabası sonuç vermeyince Japonya sahadan galibiyetle ayrıldı ve topladığı 6 puanla grubu lider tamamladı. İspanya ise, 4 puanla ikinci sırada Son 16’ya kaldı.

E Grubu’nu lider olarak tamamlayan Japonya, Son 16’da Hırvatistan ile karşılaşacak. İspanya ise, Fas ile eşleşti.

ISPANYA