Tüm Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Başkan Yardımcısı Seyhun Kurtoğlu tarafından yapılan  açıklama şöyle;

*Hıfzıssıhha kurulu kararıyla Anaokulları kapatılmış bulunmaktadır. Anaokulları kapatıldı ancak çalışan annelerin mesaisi devam etmekte hatta yarın çocukları ile birlikte mesaiye başlamak üzereler. 
Bu kurumlar Mart / Haziran aralığında kapalı kaldığı sürede kazanç elde edememiş ve pek çok borç ve giderle yüzleşmek zorunda kalmıştır.

*Devletimizin desteği de imkanlar dahilinde istenilen düzeyde olamamıştır. Kapanan kurumların çokluğunun yanı sıra, halen devam eden kurumlarda son kapatma kararı ile iflasın eşiğinde...

*Birçok gelişmiş ülkenin uygulamış olduğu pandemi önlemleri arasında eğitimin her seviyesinde eğitime ara vermek en son alacakları karar olduğu şeklinde açıklama yapmışlar hatta “Eğitim Ekonomiden Değerlidir” ifadeleriyle devlet politikalarında eğitimin önemini ve önceliğini vurgulamışlardır.

*Eğitim reformunun öz eleştiri olarak yakın zamanda gündeme geldiği bu günlerde, yine eğitime bu şekilde baltalayıcı bir darbenin vurulması kurumların iflası ve çalışan ailelerin desteklenmesi adına çok talihsiz olmuştur. Kaldı ki kurumlar arasında farklı kararlar alınarak MEB’e bağlı okul öncesi eğitim kurumları olan anaokulları kapatılmış, Aile ve Çalışma Bakanlığına bağlı olarak çalışmakta olan Kreş ve Gündüz Bakım Evleri faaliyetlerine devam etmektedir. Bu Farklılık bile bu kararının gözden geçirilmesi gerekliliğini kolaylıkla düşündürmektedir.

*Dilerdik ki Sayın Cumhurbaşkanımız, pandemi genelgesini açıklarken, “Anaokulu,  Anasınıfı ve türevleri” demek yerine ilgili kurumların tam olarak isimlerini söylemiş olsaydı. 
Böylelikle devlet anaokulları mı yoksa Özel Anaokulları mı kapanacak daha net anlaşılırdı. İnanıyoruz ki,  Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamasında devlet okullarını kastetti ve bunu yorumlamaya çalışan bakanlıklar ise arasında ayrıştı, nihayetinde anaokullarını İç İşleri Bakanlığı Hıfzıssıhha kararları ile kapatmış oldu. Bu sürecin bu şekilde işlediğini MEB’da doğrulamaktadır. Bununla birlikte Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanımız, 
kurumların açık olacağına dair defaten açıklamada bulunmuş ve bu açıklamalarıyla bir kez daha bu kararın sadece devlete ait anaokulların kapsadığını anlamış bulunuyoruz.

*Geç kalınmadan Özel Anaokullarının da açılma kararının açıklanmasını, binlerce kurum sahibi, bu kurumlarda görev alan on binlerce okul öncesi öğretmeni ve yüzbinlerce çocuklu çalışan aileler adına sizlerden talep ediyoruz.