Milli Eğitim Bakanı Selçuk, pandemiyle beraber sürekli gündemde olan 'yüz yüze eğitim'e dair açıklamasında 15 Şubat'tan itibaren en yüksek kapasite ile açılması noktasında kararlılıklarının olduğunu belirterek aşıdan 1 ay sonrasını işaret etmişti.

UZMANLAR NE DİYOR

Öte yandan Bilim Kurulu'nun vereceği kararlar doğrultusunda açılması planlanan okullar ile ilgili birçok kişi, 15 Şubat'ın erken bir tarih olduğunu 15 Mart'ın bu konuda daha isabetli bir tarih olacağını belirtiyor. Uzmanlar ayrıca okulların açılmasıyla birlikte öğrencilere çok yüklenilmemesi ve derslerin yavaş yavaş artırılması gerektiğini de savunarak çocukların eğitimden soğumamasına dikkat çekiyor...

"ÇOK HAKLISINIZ' DEMEK İSTEMİYORUM"

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından iste okula gitme isteyen küçük çocukların yer aldığı bir video paylaşarak "Okulumu çok özledim diyen kuzularıma artık 'çok haklısın' demek istemiyorum" dedi.

VATANDAŞIN HASSASİYETİ BELİRLEYECEK

Çocukların eğitim haklarını layıkıyla teslim etmek istediğini de ifade eden Selçuk, vatandaşın maske, mesafe ve temizliğe göstereceği hassasiyetin okulların açılış takvimine yansıyacağını belirtti.