CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, dün ClubHouse uygulamasında “Sorular Sizden Cevaplar Muhalefetten” programının konuğu oldu. Muhalefet partilerinin genel başkan yardımcılarının da konuşmacı olduğu yayında; özellikle gençlerden oluşan dinleyici grubundan sorular alındı.

“TEMEL SEBEPLERİ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN İHLALİ VE GÜVENCESİZLİK”

Gökçen, konuşmasında gençlik sorunlarına vurgu yaparak gençlerin gelecek hayali kuramadığını ifade etti. Bunun altında yatan temel sebepleri ise özgürlüklerin en başta ifade özgürlüğünün ihlali, güvencesizlik olarak belirtti.

“BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ”

Boğaziçili öğrencilere neyi talep ediyorsa onun sesi olmak istediklerini söyleyen Gökçen, demokratik ve barışçıl olan bütün taleplerde Boğaziçi de dahil destek olmak için çalıştıklarını dile getirdi. Özellikle hukuki destek sunmak için Boğaziçili öğrencilerinin yanında olduklarının altını çizdi.

“HAKLI VE DEMOKRATİK TALEPLERİNİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Öğrencilerin haklı ve demokratik taleplerinin takipçisi olmaya devam edeceğini, eylemlerinin ilk gününden beri öğrencilerin yanlarında olduğunu belirten Gökçen, Boğaziçili öğrencilerin ve öğretim üyelerinin mücadelelerinin özgür ve demokratik bir üniversite yapısı için toplumsal muhalefetin tüm bileşenleri tarafından sahiplenilmesini gerektiğini söyledi.